Конверсия на странични огледала на Mondeo mk4 пре-фейслифт

Започната от ivopolr, 14 Януари 2021 11:14:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivopolr

Здравейте колеги, от ноември миналата година имам Мондео мк4 от преди фейслифта и напоследък ме гложди любопитство дали е възможна конверсия на страничните огледала на такива с мигачи от фейслифта и евентуално как протича процедурата. Благодаря за вниманието!

FoMo4

Мигача взима сигнал от модула във вратата, съответно ще трябва да смениш и модулите. Захвата към вратата е еднакъв. При промяна на конфигурацията, сигурно ще спре да работи мигача в калника.

ivopolr

Сигнал за мигача в огледалото мога да го взема и като пусна кабел от мигача в калника до огледалото. Така бях направил на Фокуса /мк2/ ми. Като правих конверсията на Фокуса се оказа, че буксите на огледала с мигач и без мигач са различни. Някой зане ли дали буксите на огледалата при Мондеото мк4 фейс и пре. са еднакви или различни. Моето Мондео е с ел. прибиращи се огледала и светлини отдолу.

FoMo4

Еднакви са буксите, на буксата от старото огледало има по малко пинове (има празни дупки в буксата). А ще работи ли огледалото от фейса, на модула от преди фейса? Съвпадат ли всички пинове за управлението на огледалото, подгрева, подсветката, сгъването?

FoMo4

ivopolr

Благодаря на колегата FoMo4!
Значи излиза, че с огледалата всичко е "plug & play", само дето трябва да доставя сигнал за мигача в огледалото.

FoMo4

Така излиза, стига сегашния модул да няма проблеми с управлението на моторите в огледалото.