Инжекторно чукане при леко загрял мотор и 1500-2000 оборота

Започната от Siraku, 28 Август 2019 13:28:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Siraku

Здравейте, колеги.
Става въпрос за Ford Mondeo MK3 2.2TDCI 155к.с. - Проблема е следния:

Инжекторно чукане, силно отчетлив чукащ звук, но само при диапазона от 1500-2000 оборота, 5 минути, след като колата е запалаена и то само на 5-6-та предавка. Колата работи супер гладко първите 5 минути, колата работи супер гладко до 4-та предавка в този диапазон от обороти.
Първо го отдавах на това, че инжекторите ми са стари, може да има някво чукане в авансите... купих нови инжектори, тъй като старите се бяха скапали тотално и колата пушеше много бяло при първо палене и теста с обратната нафта беше, такъв че препълни колбите..
С новите инжектори, същата работа. Кодирани са по ред на запалване, проверени 4 пъти...
Няма тресене или нещо друго, просто отчетлив, дразнещ звук. На място го няма.
Пробвах да я загася и запаля, да видя дали ще има промяна, пробвах да натискам съединителя в движение, пробвах да я изрежа до червеното на празен ход - нищо от тези неща, не даде промяна... чука си като позагрее и е адски дразнещ звука, чува се дори да си пуснал парното да речем...
Колата е обслужена от-до, с изключение на веригата...
Някои да има идеи, да има същия "Проблем"?

Alexi

Siraku

Цитат на: Alexi в 29 Август 2019 08:36:20
затапи си ЕГР за проба

Имам спорт пайп, нямам ЕГР вече, с него и без него е същото. Също така изчистих всмукателният колектор и смених всички гарнитури по него... Наистина не мога да си го обясня този силно натрапчив звук, но тези дни ще взема диагностичен кабел и ще гледам авансите при напълно студен и позагрял мотор..

Мишо

При мене го прави когато си поиска. Случвало ми се е примерно да намаля за легнал полицай, вкарвам втора подавам нормално газ и почва да чука. Преди това мотора работи нормално. Засилвам я леко, трета и чукането изчезва, давам повече газ и няма помен от чукането. Чудя се в този момент, детонационния датчик защо не го "хваща" това чукане и да запише някаква грешка. Няма да е зле да си премерим налягането на маслото братле. Ти с какъв софтуер ще гледаш живи данни. Питам не за друго, а ако искаш да говоря с моя човек с Лънча и ако е свободен, може да я гледаме с него. Според мен, Лънча е много по-добра машина от Форскана.

Alexi

то може и маховика да трака ,така се гадае качи поне клипче

chokolino771

И при мен го има това нещо откакто ремонтирах дюзите. Какво ли не пробвах , затапих и пусках егр-а , прекодирах по ред на цилидрите, по реда на запалване и все го има.Гадно металическо чукане, като я настъпя и изчезва , но като изтине и пак го прави леко докато позагрее. Все си мисля , че нещо не се получава с рециклирането. Нямам проблеми с нищо иначе вече 5 години почти , разхода добър , няма тресене няма нищо. Алекси не е маховика де , сменях преди 6 месеца комплект и пак си остана това позвъняване от дюзите .

Мишо

Епа аз съм сменил следното :
Семеринг на коляновия вал ( зад маховика ) -Елринг
Маховик-Лук
Феродов диск-Лук
Притискателен диск-Лук
Лагер помпа-ФТЕ
И пак го има чукането като "аванс". Клипче не мога да кача, понеже го прави в движение, на място мърка като доволна жена  (tooth)

Siraku

Цитат на: Мишо в 29 Август 2019 12:46:15
При мене го прави когато си поиска. Случвало ми се е примерно да намаля за легнал полицай, вкарвам втора подавам нормално газ и почва да чука. Преди това мотора работи нормално. Засилвам я леко, трета и чукането изчезва, давам повече газ и няма помен от чукането. Чудя се в този момент, детонационния датчик защо не го "хваща" това чукане и да запише някаква грешка. Няма да е зле да си премерим налягането на маслото братле. Ти с какъв софтуер ще гледаш живи данни. Питам не за друго, а ако искаш да говоря с моя човек с Лънча и ако е свободен, може да я гледаме с него. Според мен, Лънча е много по-добра машина от Форскана.

Взех някакъв ELS27 ама нещо не се кънектва и ще говоря с търговеца да го връщам и ще взимам като твоя ELS327 за Forscan...

Хайде при вас инжекторите са стари и в двата случая, а аз с чисто новите....

Siraku

Момче в Англия, каза че е имал същия проблем. Купил нов EGR клапан и шумовете изчезнали...