Проблем с посоките на обдухване на купето Мондео 2

Започната от Иван Димов, 11 Февруари 2012 21:32:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Иван Димов

Здравейте!
Имам проблем.При завъртане на ключа за промяна на посоката на обдухване на купето,посоката на обдухване не се променя.Духа си на едно и също място,само към предното стъкло.Под таблото има един вакумен разпределител.Казаха ,че е от там.Пробвах с друг от мога,промяна нямаше.
Някакви съвети? Благодаря!   

Pyrhel

А моргаджийския пробва ли го, нормално ли затваря?
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Иван Димов

Цитат на: Pyrhel в 11 Февруари 2012 21:45:14
А моргаджийския пробва ли го, нормално ли затваря?

Да,според мен си беше нормално.
Благодаря на всички,струва ми се ,че намерих отговора в темата за изпотяване на стъклата. Нямаше как за толкова време да изчета всички теми,а и търсих такава със сходно име.Благодаря още веднъж.  (beer)

Bobi

Тъкмо бях тръгнал да пиша, че май имаше описан подобен проблем в друга тема, но ти си ме изпреварил и си я намерил :)

amplified

99 процента е шансът да е ключът. разместен кабел или заминал ключ

Иван Димов

Смятам да разхвърля всичко и да оправя нещата.  ;)

Иван Вълков

Колега в темата се помъчих да дам колкото можах по-точна информация как да се реши проблема. Съвета ми е да провериш и самите тръбички дали не са запушени. Ако има нещо съм готов да помогна.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Иван Димов

Непременно ще ги проверя.По принцип проверявам всичко около проблемната част.
Благодаря за отзивчивото отношение.  (fri)  (thup)

Иван Димов

При мен се установи,че тая гумичка на ключа за трите маркучета липсва.  ::) Възможно ли е да се изпари? Няма как да е работил ключа без нея.А той си работеше...Няма как и да е паднала при демонтажа,защото пластмасата която я покрива се движи с приплъзване и я покрива.Адаш,тъй като нямам модел от къде да гледам,освен да следвам профила на леглото където седи,трябва ли да излиза над това легло и колко да се притиска в подвижната клапичка която се приплъзва по нея?

Backstage

Мдааа  колегата Иван Вълков е обяснил много подробно как стават нещата  в тази тема http://fordbg.com/forum/index.php?topic=821.msg8738#msg8738 
На мен ми предстои същата манипулация защото духаше само на предното стъкло но съм решил проблема временно като запуших едно от маркучетата (сега не помня точно кое беше) и сега духа навсякъде но въздуха влиза само отвън...За целта трябва и аз да си изработя същото уплътнение..То не пада а най вероятно с времето буквално изчезва от високата температура тъй като е силиконово.Поне аз така си го обяснявам понеже и при мен липсваше като купих колата...А и в много други мондео МК2 мистериозно са изчезнали...  :))

Иван Вълков

Абе то си е там, но вече е във всяка една от тръбичките  :)). Незнам какво е ,но от топлото става течно (angry)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Иван Димов

Готовоооо ...  (happy) работи.
Голям зор докато я издялкам тая мижава гумичка.Но е важен резултата и най-вече помощта на колегите.
Благодаря за навременната помощ. ;)

Backstage

Иван Вълков

Браво!!! Когато си го направиш сам е най-сладко: )