Предна броня Focus mk3

Започната от bronc, 22 Април 2019 15:40:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bronc

Преди две седмици ударих един заек през нощта с висока скорост и съм за нова броня. Прозвънях разните обяви за коли на части, но никъде нямат предна броня. Китайска не ми се слага (около 50лв е и май от каското толкова ще платят на доверения сервиз), нова е много пари. Идеи къде да търся освен мобиле/олх?

saggy

Можеш да говориш със застрахователя за споделено плащане, т.е. ти да доплатиш за оригиналната. Поне при мк2.5 оригинална задна броня на цените на доверения сервиз беше около 400лв.

bronc

За съжаление цената е много дебела - близо 600лв, а като се има предвид, че в доверения сервиз ми показаха цена за китайска броня 50лв ме съмнява застрахователите да платят кой знае колко повече..

saggy

Ще ти кажа какво стана при мен за счупена задна броня. Първо доставиха китайска за 60лв, тя не пасна добре на колата и им казах, че иксам друга броня. След 3 седмици ми докараха по-скъпа турска броня. Тя съвсем не пасна на колата, беше даже по-къса. Пак им казах, че няма да я приема така и няма да подпиша документите за отстранената щета. В крайна сметка след втория отказ застрахователя плати за оригинална броня и такава монтираха на колата. Всичко това ми отне 2 месеца и доста нерви. Застрахователят е Булстрад. Ако пак ми се наложи тая разправия или оставам с китайчето или доплащам за оригинална.

bronc

И аз съм при Булстрад и понеже наистина вече нямам нерви за разправии ще си чакам да излезе броня от морга и това е.. За съжаление, тая кола ми е доста каръшка.. два пъти ме удариха отзад (само за боя бях и в двата случая поне), есента нацелих един бордюр при влизане в бензиностанция по невнимание и трябваше да сменям носач, бронята и нея я надрах. Колата стоя над месец в МП Плевен докато пристигне тоя прословут носач.Насъбраха се щети (задна броня, предна, капака от камъчета) и викам да я вкарам за боядисване. Взех я, бояджията тоя път взе, че ми оклепа цвета, но понеже трябваше да пътувам я взех и се разбрахме да я върна следващата седмица и да я оправи. След два дни нацелих тоя заек и сега бронята е за смяна.. цветовете на останалите детайли и те трябват да се оправят, ама първо трябва да взема броня..

Everio

Добре де  като сме с доверен сервиз (както и аз) не я ли караме колата в МП и застрахователя превежда пари на тях след ремонта на колата? Какви са тия китайски,Турски?

Само питам,че нещо аз май не съм в час.
Поне информацията от БулИнс е такава.

bronc

Гледам, че твоята кола е 2014г - заради това са ти казали така. След петата година каското вече не покрива официален сервиз и оригинални части, освен ако не си си доплатил за такъв, но и тази опция май изчезва след още някоя година, когато вече остават само вариантите доверен сервиз и експертна оценка. Тогава ти се плаща за алтернативни части и както можеш да предположиш, далеч не от най-качествените/скъпите :)