Губене на мощност / гаснене / грешки

Започната от Denislav, 13 Март 2019 14:47:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Denislav

Здравейте,

От няколко дни имам много странен проблем, преди около седмица изведнъж започна да ми се отключва и заключва багажника докато карам и като цяло през цялото време.

Преди 3 дни, докато карам изведнъж ми светна цялото табло с всички лампи, за които се сещам и ми хвълря няколко грешки, които се редуват "steering assists failure", "engine system fault" и други за които не се сещам.След това колата губи мощност и гасне след 2-3 секунди като след което 5-6 минути, не мога да я запаля, не че няма ток, а просто не върти стартера и пак стоят грешките. От тогава това ми се е случвало вече 2-3 пъти и е доста опасно, особено, ако съм на натоварен път. Странното е, че проблема с багажника изчезна от както ми хвърля грешки и гасне.

Преди малко се върнах от сервиз в, който ми казаха, че не могат да ми помогнат и трябва да отида с грешката, което е доста трудно, тъй като понякога пали и стигам от А до Б, без проблем. И в конкретния случай, направихме няколко кръгчета на квартала и проблема го нямаше.

Въпроса ми е дали някой е имал подобен проблем и как се е преборил с него или къде мога да отида, където реално могат да ми помогнат?

http://www.mirexavto.com/ - Това е сервиза в който не можаха да ми помогнат.

Колата е Ford Focus '05 1.6 TDCi 90 к.с.

Благодаря предварително!

Ozzie

Какво по дяволите значи
Цитат на: Denislav в 13 Март 2019 14:47:06...трябва да отида с грешката.
Като я закачат на компютъра, диагностиката трябва да покаже всички записани в паметта грешки. Няма такова нещо, грешка да се трие сама. Поне така мисля.
Поне, проверил ли си нивото на течността за хидравликата за волана? "Steering assists" е свързано с нея.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Lokoto

Помисли и за студени спойки в таблото!

Denislav

Цитат на: Ozzie в 13 Март 2019 20:04:22
Какво по дяволите значиКато я закачат на компютъра, диагностиката трябва да покаже всички записани в паметта грешки. Няма такова нещо, грешка да се трие сама. Поне така мисля.
Поне, проверил ли си нивото на течността за хидравликата за волана? "Steering assists" е свързано с нея.

И аз това се чудих .. не разбирам особено от коли, но все съм мислил, че като мине диагностика показва всички грешки, които е давала, а човека ми каза, че в случая няма да покаже нищо диагностиката. Не съм я проверил, ще го направя утре, но както казах, менкат се много грешки, не само тази на снимката и сякаш просто не е нещо конкретно.

Ozzie

Или му е калпав софтуера или толкова си може да работи с него, този "майстор".
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Denislav

Отидох в адекватен сервиз (HEED Auto) в Надежда. Още на вратата както се каза, ми казаха, че проблема е в таблото, какъв точно .. не запомних. Ремонтираха го и всичко се оправи, от тогава не съм имал проблеми :) Ремонта + диагностика ми струваше 180лв.