Focus Mk4 - ъпдейт на навигация / sync

Започната от toto, 07 Октомври 2021 10:10:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

toto

Здравейте, да ви попитам някой има ли идея може ли да се ъпдейтва навигацията, защото моята ми прави впечатление, че е малко назад във времето, тъй като има улици с променена посока например, а той си е на старите правила?

toto

Здравейте,
да ви попитам колеги нещо не ми се получава ъпдейта на sync връзвам колата към нета и кликвам за търсене на нови ъпдейти и като кликна върти, върти и спира и нищо? Дайте акъл как трябва да го стартирам това чудо  (rofl)

KoCMoHaBTa

Еми бавничко става. По принцип ако след 1-2 мин въртене не ти се покажел прогрес бар - значи няма ъпдейти. Тогава най-отдолу исписва датата на която последно е проверил за ъпдейти.
Виж си в менюто коя ти е версията на Sync-a и картите.
При мен е SYNC 3, Software Version: 3.4 Build 21020 PRODUCT
Картите са F10
Това е от Юли 2021г.
Скоро проверявяах пак за ъпдейт, но нямаше нищо.
Имай впредвид, че ъпдейтите на картите са много големи и стават бавно. Последния път ъпдейтвах 1 седмиа, всеки ден малко по малко с интернет от телефона.

Като цяло самата навигация и картите не са нещо особенно. Аз лично ползвам CarPlay + Waze или GoogleMaps. Само веднъж съм имал случай, адрес в едно село, да не излиза в Google Maps, а в навигацията на колата да излиза.

toto

На мен ми е 3,3 версията би трябвало да има какво да се ъпдейтне, но не мога да го накарам да тръгне.

KoCMoHaBTa

Пробвай да направиш мастър ресет (връщнае до фабрични настройки). Може нещо да се е бъгнало.

Алтернативно, може тука да провериш и ако искаш да ъпдейтнеш ръчно с флашка.
Не съм го играл с флашката, но съм чел, че ти трябва поне 30мин колата да работи на място (може и повече да отнеме).

toto

флашката изобщо не ми я отчете? (rofl)

KoCMoHaBTa

Мисля че трябва да е форматирана с FAT32 файлова система.

Жоро Петков

https://www.youtube.com/watch?v=9rjpGnj2wA8

или

https://www.ford.co.uk/content/dam/guxeu/uk/owners/resources-support/sync-support/update/SYNC_3_USB-Update-Guide.pdf

Аз си направих флашка за мондеото... и още не съм го ъпдейтнал, защото ползвам само андроид ауто и мега много ме мързи. Отделно след като си взех устройство за безжично андроид ауто навигацията не съм я виждал от месеци.