Газ на sci

Започната от archery, 24 Октомври 2018 20:17:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

archery

Здравейте колеги.
Много ме интересува някой слагал ли е газ на sci двигател? Питам защото имам Мондео с такъв двигател и едни ми казват не може да се слага АГУ други казват няма проблеми и не знам на кого да вярвам.

Pyrhel

Зависи какво се има предвид под "може" и "не може". Като цяло, няма вариант да не може да се сложи газ, но основното е колко икономично излиза, т.е. дали струва по-евтино. В случая на SCi (както и ПОВЕЧЕТО с директно впръскване) не е. Помпата за високо налягане на бензина е свързана към единия вал и не може да се спре, а инжекторите стигат до горивната камера и им трябва охлаждане.

Това, което се прави е да се сложат обикновени газови инжектори в колектора, които да захранват с газ и заедно с тях да работят и бензиновите инжектори с минималното количество бензин, необходимо за охлаждането им.

Определено излиза по-евтино от карането само на бензин, но е далеч от карането само с газ и затова повечето хора предпочитат да не си създават допълнителните главоболия от газовата уредба пред това да карат малко по-икономично.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.