Въздух в горивната система на ТОУРНЕО КЪНЕКТ 2005 1.8TDCI

Започната от vslxp, 29 Август 2018 17:39:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vslxp

Здравейте,
Отначало имах проблем с инжектора на един цилиндър. Даде грешка P2337 и след като му презаписах кода в борда и се оправи. Направих 50км извънградско да утихне мотора. Прибрах се и направих теста със обратната нафта и на 2-ри инжектор обратната нафта върна 3 пъти повече от останалите инжектори. Само че направих грешка, че след теста угасих колата, вкарах обратно маркучите за обратната нафта във инжекторите и не съм палил повече колата. Това беше вчера.
Днес пробвам да запаля и само върти без да пали. Помислих си че инжекторът е заминал. От доста време си бях набелязал една обява в нета за инжектор втора ръка за 80лв. Минах и го взех. Свалих стария - имаше много нагар на разпръсквача. Сложих новия (купения втора ръка-работещ), качих му кодовете. Пробвах да запаля и пак нищо. Развих дюзите за да обезвъздуша системата, но от там изобщо не потече нафта, ставав въпрос и за дюзите които не бях свалял. Въртях докато даде грешки в борда и резултата е U1262,P0110 и P2291. Като съм оставил филтъра сух в отсека с обратната нафта може ли да съм го развалил?
Ако някой се сеща какво точно може да съм направил? Всички идеи са добре дошли...

Pyrhel

Не е възможно да си го развалил. Виж като си сглобявал да не си оставил откачени сензори - P0110 е за температурния сензори на входящия въздух, но и без него трябва да пали. Провери и филтъра дали има нафта вътре, ако няма - допълни го и след това обезвъздуши с отхлабване на тръбичките към инжекторите и въртене, докато не излезе нафтата от там - един по един.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

vslxp

Ето и развитието:
Вчера след като пуснах темата свалих инжекторите и акумулатора да го заредя.
Днес взех назаем една ултразвукова ваничка и почистих разпръсквачите. Взех си нов филтър и помпичка за обезвъздушаване. Сложих инжекторите, акумулатора и новия филтър. Изтеглих нафта във филтъра. Качих кодовете на инжекторите и след 3 опита форда запали. Обезвъздуших системата от към горивните тръбички на инжекторите. Оставих колата да поработи на празен ход половин час. След това запали от един оборот.
Сега имам още един въпрос:
Като свалих инжекторите номера на DELPHI на 3 от тях беше EJBR02201Z, а четвъртия EJBR01601Z. Форд номера и за двата модела е 2T1Q-9F593-AA но все пак напълно ли са съвместими?
Каква е разликата между двата модела?