Заден мост Форд фокус МК2 проблеми

Започната от Десислав, 07 Септември 2018 16:40:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Десислав

Здравейте,
Направо на въпроса - след смяна на всички тампони на задния мост - 14 броя / 3 носача на всяка от страните по 2тампона = 12 + големите 2 тампона 14 бр/ , ходих на стенд в София , след реглаж на всички колела колата стана невъзможна за каране , в мола при шофиране в права посока се чуваше просвирване на задните гуми. Нямах възможност да се върна веднага в сервиза , и тъй като следваха почивни дни я покарах така известно време. Междувременно след измерване на канал с ролетка - измерване от задната страна на двете джанти спрямо предната страна на двете задни джанти се оказа че колелата са отворени внимание !  с 6 /шест/ см ! Върнах се след около седмица в сервиза ала-бала шефа малко с недоверие но се съгласи и я вкарахме отново. Оператора този ден беше друг , и направи реглаж наново, той ме попита дали освен двата болта с ексцентричната шайба на носачите има и други ,които се регулират ?  Както и да е направи реглажа и поведението на колата влезе в норми и като цяло е добре , с изключение на едно леко изместване при попадане в лош участък на задницата, наистина не е много но го усещам и при положение че всичко е ново хич не ме кефи.
Основното ми притеснение е че ми се  струва че колелата са повече разкрачени отколкото трябва - качвам снимка на случайно спрял до мен фокус МК1 , неговите едвам се долавя че са наклонени а моите ясно си личат.
От там идва въпроса - освен на долните носачи болтовете , има ли други с които се регулира само наклона , защото ако са само те , то тогава няма как да се нагласи сходимост с предните и отделно ъгъл, т.е. нагласяш сходимост а ъгъла си и два сам от горната щанга без възможност да се регулира ? Или в другия случай , пак с тях нагласяш ъгъла да е в граници 2-2,34 градуса , НО сходимостта отива на кино ?
Колата е Фокус 2008 1,6 tdci комби и добавям , че реглажните болтове също са сменени , купени са такива от МК1 но си паснаха перфектно.

Десислав

Дааа , не знам тез немци как го измислиха хем сходимост с предната гума , хем наклон на колелото да се регулира от един болт , ама няма как да стане. Не са се сетили да ме питат още във фаза проектиране да им отворя очите. (tooth) И съм сигурен, че в момента наклона на колелетата ми в момента въобще не е в граници, ще се опитам да го измеря ориентировъчно