Задни говорители за Фокус

Започната от Vas, 03 Октомври 2011 12:40:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Vas

И понеже на Фокуса на задните врати нямам говорители, а има място за такива съм намислил да слагам. Някой сменял, слагал ли е говорители там и как точно се слагал. Цялата кора ли се маха или само мястото за говорителите? До колкото разбрах размера на говорители е 5x7, но не съм сигурен. И какви говорители ще ми препоръчате? Предложиха ми 2 говорителя от фокус за 50лв. и Alpine SXE-5725S чисто нови за 60лв.
След време ще слагам и бас каса в багажника.

Pyrhel

Размер не мога да ти кажа :)
Със сигурност се маха кората и от вътрешната й част се закрепва говорителя. Хубаво е да погледнеш дали имаш прекарана инсталация до там и дали отива до самото радио. Струва ми се, че 50 лева е височка цена за втора употреба фабрични говорители. Погледни Herz-овете, те са на приемливи цени, а вадят доста доволен звук :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Next

Купи оригинални втора ръка. Те са сметнати за обема на купето и са със точните размери за дупките им.

amplified

Втора ръка оригинални не е най-добрата идея, най-малкото са свирили поне 6-7 години, не се знае колко са надувани, колата в каква среда е била паркирана и т.н.(все пак са хартиени).

Next

За сметка на това хартиените говорители свирят най качествено техни аналози по качество са над 250лв. двукомпонентните и те дори не изкарват такъв звук. Има една хитрос при ориганалния касетофон или СД на фокус, че баса свири до определено усилване и след това спира да бие за да си предпази колонките. Абе с 2 ръце съм за оригиналното. Аз си смених колоните на бмв-то 2000г. хартиени оригинални с двукомпонентни на пайнер за по малко от 200лв и звука хич не беше както с хартиените и пак си ги сложих а пайнера продадох. Така, че и моите 10г са свирили ама и още 10 ще свирят.

road runner

Аз също съм за заводските ( като по евтин варянт ) или както каза колегата по горе ако ще е да е ;) Имах алпин S-серия в предните врати и ги махнах ,че нещо не беше как требе , сега съм си пак със заводските понамалени откъм бас . По натам се замислям за Pioneer коаксиални :) Заводските с неоргинален плеар свирят доволно ,пък и щом ще слагаш субуфер ,ти при всички положения ще ги намалиш :)

Vas

Някой слагал ли е говорители отзад на вратите на Фокус? И точния размер 5х7 инча ли е, защото ще търся да взимам

road runner

5х7 е да :) Ако търсиш да са по басови гледай долната граница да е под 30hz , ако искаш по не басови херц ще стане :) Аз мислех да слагам Coral 5х7 ,пускаха ми ги през усилвател и хващат Ухото откъм звук , но предпочетох да набия малко пари и за вкъщи и се отказах на този етап . Цена 90лв

momo76

Долна граница под 30Hz ако намери, ще са яка цифра. Друг е въпроса дали ще слиза толкова. Отделно плеъра не се знае дали пуска толкова ниско. При мен с оригиналното радио свири доста добре, сложих едно Сони и не ми хареса, точно ниските ги няма никакви.
Повечето колони с този размер без усилвател трудно ще свирнат както трябва

road runner

Дадох 30 образно казано . Пробвах едни херц дето почваха от 60 или 70 не помна :) Там 1000% си требе амп :)

Vas

Бас не търся, защото ще слагам касата в багажника скоро  ;)

road runner

Ето ти ги твойте говорители :) http://www.aval-bg.com/car-audio/alpine/govoriteli/alpine-sxe-5725s
Слагай отпред и отзад ,меткай един суб и почвай да кУфееш  (happy)

Vas

Изпратих брат ми във ВикиВат в Пловдив ще го видим с какво ще се прибере  ;D

Vas

Как се маха кората на задната врата?
Махнах видиите, после това за отварянето на вратата и на таман.....   :o ::)

G_o_c_e_v

Самата дръжка с която затваряш се отваря декоративен капак и там има 2 сериозни видии.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Vas

Големите видии ги махнахме, но доста зор видяхме с махането на дръжката за отварянето на прозореца, но и нея махнахме.
Задна лява тонколона вече е сложена утре ще слагаме дясната, защото не остана време
Като ги сложа ще се опитам да пусна една хубава тема

sinnerman

Фабричните задни говорители на фокус 2 и 2.5 могат да се заменят с тези, без нужда от усилвател.В замяна получавате страхотен саунд в комбинация със Sony audio. Номинална входяща мощност - 40 W
Импеданс - 4Ω
Честотна лента - 26 - 28,000 Hz
Чувствителност - 88,7dB
Предните се заменят с Pioneer TS-H1703.Чакам ги и тях след няколко дни от Румъния, че там са най-евтини.

sinnerman

Това са предните говорители заедно с пищялките:[attach=2]
Номинална входяща мощност - 50 W
Честотен обхват - 30 - 30000 Hz
Чувствителност - 91 db
Размер на нискочестотния говорител - 17cm
За да се монтират на мястото на фабричните е необходимо да се купят и адаптори за предните и задните врати. Пищялките си идват с адаптори.

sinnerman

Това са адапторите за говорителите за задните врати. Фабричните говорители са със същите адаптори, на за да се изролзват е необходимо да се унищожат говорителите, което за мен не е опция.[attach=1]

Красимир Цонев

Здравейте колеги, имам проблем със CD то. 2—3 минути след като го пусна спира да свири и когато се опитам да го включа отново ми изписва "1hour". Някой да има идея каква е причината?

sinnerman

Да завърша с монтажа. Ето резултата.[attach=1]