Тресене на 2- ра и 3-та в ниските обороти?

Започната от Gechi_BG, 27 Юни 2018 19:08:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Gechi_BG

Здравейте, колеги нов съм в форума и като цяло от скоро съм собсвеник на Форд C Max 2011 година 1.6 tdci 116 hp!
Та въпроса ми е следния! Имам едне тресене, когатп ускорявам на 2- ра предавка и то само между 1500 и 2000 оборота ( след това утохва). Същото нещо го има и на 3-та но малко по леко! Някой дали се е сблъсквал с подобен проблем и ако може да изкажете мнение. Благодаря предварително!

Ozzie

Прегледай си полуоските.
Сблъсквал съм се с нещо подобно на Пежо 306. Беше заминало вътрешното каре на дългата полуоска.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Сменях дългата полуоска на дизеляка. Тресеше на всички предавки.

По-скоро е заминал някой тампон по двигателя.

hotblooded

Още един глас за проблем по тампоните на двигателя...

Bizu

Ако не е нищо от горните, прегледай си баланса на гумите.

ivchotr

Гумите имат склонност да тресат заради баланс на всякакви предавки и обороти в определен итервал от скоростта - примерно между 80 и 90 км/ч, между 90 и 100 и т.н. Зависи от гумите и окачването.

Bizu

Именно заради това, защото на втора с 80-90кмч караш на едни обороти, но със същата скорост може да караш и на друга предавка с други обороти.

ivchotr

Цитат на: Gechi_BG в 27 Юни 2018 19:08:23
... Имам едне тресене, когатп ускорявам на 2- ра предавка и то само между 1500 и 2000 оборота ( след това утохва). Същото нещо го има и на 3-та но малко по леко!...

Гумите тресат по един и същ начин, а не както го описва колегата.

Gechi_BG

Благодаря за мненията! И аз смятам че може би е от вътрешно каре или тампон на двигателя! Но се и съмнявам да не би да ми е от съединителя, но на първа няма тресене.