Заден спирачен апарат и ръчна - сервизира ли се?

Започната от loudidd, 09 Май 2016 21:33:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

loudidd

Привет, колеги,

задния десен апарат не връща ръчната след дърпане, явно механизмът вътре не работи - въпроса е този механизъм, там няма спирачна течност, а някакъв конус със зъби, които може би са се изяли...... сервизира ли се, продават ли се части или да вървя по автоморгите за нов спирачен апарат? :)

martin1977

На МК3 това им е "детска болест", за която не знам има ли лечение. По-добре потърси в някоя морга, но задължително преди да вземеш, пробвай с ръка дали се движи механизма.

Pyrhel

Има лечение, казва се "Фейслифт" :D
Не помня дали се ремонтира, в момента не се сещам как изглеждаше механизма. Ако ще взимаш апарат, внимавай от коя година е, за да не купуваш различни накладки - има разлика в апарата и накладката преди и след фейса ;)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ekstremniat

Задният ляв след доста мъки го поразглобих и смазах. Раздвижи се механизмът но е временно! Самият механизъм е неразглобяем от апарата.

доницети

Айде напиши в търсачката "ремонт спирач" и ще получиш отговорите (особено втория резултат)- не отнема токова много време!
П.П. Не ми е проблем да ти помогна, но се трупат ненужни некачествени теми заради някой който го мързи да напише две думи.

loudidd

Не отговарям, за да се заяждам, а за да кажа, че понякога реалността е различна от това, дето си мислим - прерових и двата форд форума, както и гъгул на няколко езика с различни ключови думи, преди да си позволя да ви питам за личния ви опит.

Моля да ме извини всеки, за когото темата е некачествена :)

доницети

Е? На Иван Вълков поста със снимките видя ли? Явно се ремонтират. Ако пък тази информация не ти е достатъчна- попитай го.

loudidd

Цитат на: доницети в 10 Май 2016 17:44:51
Е? На Иван Вълков поста със снимките видя ли? Явно се ремонтират. Ако пък тази информация не ти е достатъчна- попитай го.

Привет, ако става дума за този пост, да, видях го, но не ми стана ясно дали точно тази част на спирачния апарат се ремонтира - последната снимка ми прилича на частта, дето връща палчето на ръчната, но досега в снимки на ремонтни комплекти не съм виждал тая част да се продава, а само ново бутало и всички уплътнения... Ще отида в магазин да питам, а ако някой я е купувал, ще се радвам да сподели :)

Кирил79

Здравейте!
Аз съм си ремонтирал спирачките апарати и за това съм си купил този комплект петограми

Кирил79

Продължавам (не бях сигурен, че ще кача снимката за спец.инструмент)
Този петограм е за отвиване на законтрящия болт държащ въпросната машинка за избутване на буталото след издърпване на лостчето от жилото на ръчната.
Проблема е, че под лостчето(рамо,рейка)има маншон и при стареене пропуска влага и смаската изчезва,влиза между оста и тялото на апарата и подвлича....не се връща лостчето и докато те изпили насладата не освобождава .....не дърпайте ръчната при такъв проблем.
Аз трябваше да подложа пластинка под маркуча за да изолирам апарата на път