Форд Транзит 2.4 90 к.с. загрява

Започната от Joker, 09 Юни 2019 18:21:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Joker

Имам следния проблем, когато потдържам 3000 об./Мин примерно по АМ Тракия и при продължителен наклон при изкачване, започва да загрява, а скоростта не пада нито оборотите, въпреки баира и  тук идва странното поне за мен, когато съвсем леко отпусна педала на газта (оборотите падат с не повече от 100 об/мин) и на секундата изтива в нормалните граници, а ако не върна газта продължава да загрява към червеното. И това го прави само през деня в горещо време. Ако е през нощта когато е хладно или през деня, ако вали дори и с 3500 об/Мин да го карам не мърда температурата. Вчера смених виско съединител, защото мислех, че е от него и нивото на антифриза е на мах. Моля, ако някой знае от какво е да помогне.

ivchotr

Днес се прибирах по АМ "Тракия" с мотора. Не бях сам. Моторът понатоварен - с трите куфара, мен и жена ми. Из баирите вдигна до 130+ градуса. Въздухар е и не го бърка много. Ама както си беше на 130+ градуса, изведнъж падна на 77, че и надолу. И така доста километри. После пак се вдигна до към 130.

Ако не си се сетил вече, бих ти препоръчал да си вземеш външен уред за измерване на температурата на двигателя или поне някакъв термометър, дето да мери до 140 градуса и когато пак ти загрее много, да спреш и измериш каква всъщност е температурата на двигателя/антифриза. Защото не е изключено уредът на таблото или датчикът в двигателя да не работят коректно.

Не е изключено и вентилаторът за охлаждане на радиатора да не работи както трябва, заради проблем в самия него или заради проблем в управлението му. Случвало ми се е да се включва директно втора степен, ама тя се включва по принцип когато първа не може да се справи. В моя случай първа я нямаше и когато се включваше втора, нещата вече отиваха в голямата жега. В по-студено време не се усещаше, защото тогава външната температура не позволяваше толкова високо загряване.

Joker

Освен мотора май и моториста е въздухар. Как реши че на загрял двигател ще отворя разширителния съд с термометър в ръка да меря антифриза, а това за датчика беше странно или мислиш че е вързан за оборотомера. И управлението на този двигател не е електрическо със степени, а е със едно друго нещо дето казах, че е сменено с ново. Моля, ако някой е запознат с принципа на работа инустройството на този ДВГ и се сеща, защо при натоварване и високи оборорти, загрява да помогне с адекватен отговор.

ivchotr

Ами като си такъв специалист защо си заразпитвал, бе мен? Разширителният съд се отваря на загрят двигател, ако не си съвсем вързан в ръцете и имаш поне малко повече мозък, отколкото да си връзваш обувките. Аман от разбирачи, бе!

Сега като се успокоиш малко и прочетеш още веднъж какво съм написал първия път, може и да разбереш за какво говоря. Ако ли пък не, попитай учтиво и ще ти го обясня като на първолак. Само не ми се прави на остроумен, че така до никъде няма да стигнем.

Joker

Заразпитвал съм "мен", защото може да има някой,който е запознат с проблема, а не търся теории от мотористи с въздухарски истории. И относно, кой е разбирач ще ти кажа, че на тоя бус имам повече километри в хиляди отколкото ти букви изписани в форумите,(ако съдя по постовете ти),  затова нямам нужда от отваряне на разширителни съдове с  термометър, барометър или метър в ръка за да знам че буса ми не е наред. Моля за мнения на хора, които наистина имат представа от какво може да е, а не от теории на веротностите! За финал да се знае, че нито ще ти чета глупостите, нито ще ти отговарям на теориите от тука на татък!

ivchotr

Виж какво, бе шофьорче. За да разбереш дали двигателят ти наистина прегрява, а не е преебан само уредът на таблото или датчикът му, трябва да си наясно каква е реалната температура на двигателя в момента, в който уредът полудее. Можеш да ползваш и диагностика, ако въобще знаеш за какво става въпрос. А пък аз по форумите пиша най-вече заради карачи като теб. Бъди сигурен, че повече в твоята тема няма да ме видиш.

G_o_c_e_v

Термостата не отваря достатъчно, за да може охладителната течност да циркулира нормално при високи обороти в жегата.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!