Покупка на Grand C-Max 1.6l ecoboost 150 к.с.

Започната от butterfront5, 06 Юни 2018 11:28:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

butterfront5

Ако някой има впечатления, които да сподели за този модел и/или двигател би било чудесно - Grand C-Max 1.6l ecoboost 150 к.с. Има вариант да се сдобия с такъв Форд, закупен 2012г. от МотоПфое и поддържан само при тях.
Не намирам много информация онлайн за ecoboost като цяло. Доколко разбирам са малко шумни (дори тракат?!), но това било ОК? Повечето ecoboost двигатели изглежда са 1.0l и се чудя дали 1.6l е много по различен от гледна точка на поддръжка/издръжливост? Също така кои са основните неща, които трябва да се подменят/обслужат?

Всякаква информация е добре дошла :}

bronc

Преди седмица се сдобих с Focus mk3 с този двигател - 2012г. купван от МП. Има още няколко души с подобни тук, единият от тях е точно със C Max - https://fordbg.com/forum/index.php?topic=8981.0 Не бих казал, че двигателят е шумен, но аз идвам от дизел. При спряла кола на моменти ми се струва, че Start Stop-а е сработил, защото е толкова тихо, а реално не е. Е, при по-височки обороти става шумен, но това е по-скоро приятен шум :) Тракането, за което говориш е най-вероятно това на дюзите, но това е нормално, защото двигателят с директно впръскване. То не е и точно тракане.

Важно е да видиш дали е направен сервизния бюлетин за сензора за охладителна течност, понеже това е проблем с този двигател - пука се тръба/казанчето, антифриза изтича и понеже няма сензор за нивото на охладителната течност, а този за температурата измерва въздуха като изтече течността, колата прегрява и си за нов двигател. Ако не е направен и я вземеш - директно в МП. Сменят се няколко компонента + софтуер.

Като обслужване не мисля, че има нещо много по-различно от 1.0. Пак събира около 4 литра масло, мисля, че дисковете са по-големи (300мм срещу 270-80мм за 1.0). Останалите неща са малко или много същите. Има и една свещ в повече, ама там цените са смешни :)

butterfront5

Благодаря за инфото! Охладителната система е подменена преди седмица/две от МП като част от общото  "отзоваване" (recall на англ., не съм сигурен как да се преведе по-точно) започнало 2017. Има го споменато в wiki-то. Пробегът на бъдещата ми придобивка е 65К км, за това сигурно чак сега се случва.

Много удобно си оставил линк към тема за 1.6 ecoboost! Незнам защо, но продължава да не ми излиза когато Търся за "ecoboost" например. Надявам се тази седмица да мога да кача снимки :} и скоро да мога да споделя впечатления.

Трябва да проуча какво предстои от гледна точка на сервизиране идните 5000-10000 км, но всяко нещо по реда си :]

bronc

По-скоро е, защото recall-а се забави за Европа и още повече за България :) На 60к се сменят свещи - виж дали при теб са сменени. Иначе мисля, че няма нищо належащо на тези километри.