Произволно светване на лампата на акумулатора

Започната от guarani, 26 Ноември 2013 13:47:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

guarani

Здравейте. Проблемът е следния: лампата на акумулатора си светва понякога от самосебеси, без значение от това колко е загряла колта или колко съм карал, стъдено или топло е времето. По странното е, че като изгася колата и за запаля след това, веднага или не, всичко е ОК. Наскоро имах проблеми с алтернатора, реших да го сменя с нов, с надеждата да си нямам бъдещи разправий с него.
Със стария алтернатор си правих експеримент да проверявам дали зарежда докато свети лампата - да зарежда. От вчера съм с новия алтернатор, днес пак светна лампичката на акумулатора веднъж...
Къде да търся проблема, каква диагностика трабва да се направи и къде препоръчвате да я направя?

hotblooded

Новия алтернатор нов ли е, или е от морга?

guarani

Цитат на: hotblooded в 26 Ноември 2013 14:08:39
Новия алтернатор нов ли е, или е от морга?

Нов, от магазина. Неупотребяван.

hotblooded

Хм... огледай кабелите (силовите) между алтернатора и акумулатора и купето (масата). И също така захващането на кабелите към "обувките" на акумулатора.

К.Методиев

Не му е в силовата част проблема, кофтито на регулатора е че се управлява с определен инпулс от ECU-то та да си провери кабелите към него.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Marian.marinov

И аз имам същия проблем от време на време ми светва лампата на акумулатора генератора ми е сменян и ми казаха че можело компютъра понякога да не разпознава новия генератор и затова да светва лампата и при мен като угася колата и запаля на ново лампата изгасва

Petar 1966

Здравейте колеги, при мен се получи  следния проблем.Като запаля двигателя след няколко секунди светка лампата за зареждане, и съответно не зарежда!Мултицета показва 12.5v.Гася и паля наново,лампата не свети и мултицета показва 14.4v.абе всичко е както трябва.
Тази сутрин като запалих подадох газ-и,о чудо-лампата не светна! Напрежение-14.4-14.5v.Измерих напрежение между корпуса на алтернатора и масата на колата, показа 0.1-0.2v.Предполагам това е нормално.
Въпроса ми е: дали е тръгнал диодния блок?Или акумулатора е за зареждане?Той е на година и половина,но лятото на миналата година си дойдох от Банско до София с не работещ алтернатор, бяха се протрили трите тънки кабела които влизат в алтернатора.
Иначе върти нормално стартера и пали от раз!
Животът иска жертви,но няма да сме ние!

Alexi

върти и пали от раз докато падне акумулатора ,може и да останеш на пътя някъде .. причината трябва да се разследва - четки на алтернатора ,лоша връзка ,плочка

Petar 1966

Да де,но зарежда.Не свети ли лампата-зарежда!
Само при палене светка,после рестартирам двигателя, лампата гасне.
Животът иска жертви,но няма да сме ние!

ivopolr

Цитат на: Petar 1966 в 22 Юли 2020 16:48:34
Да де,но зарежда.Не свети ли лампата-зарежда!
Само при палене светка,после рестартирам двигателя, лампата гасне.
Щом лампата писветва само при палене вероятно това се дължи на по-слното претрисане на двигателя в този момент, което говори за вероятно някоя слаба връзка на алтернатора. Пробвай да разтресеш двигателя на ръка, или най-добре на тресачка за амортисьори и гледай дали лабпата пак ще присвятка, ако  "да" - работата е ясна. 

Pyrhel

Имал съм такъв проблем на друга марка и беше диодния блок/плочка, след няколко дни спря да се "оправя". Ако мислиш да я караш, смени и лагери + четки и нека видят пластините на ротора, че на мк3 се износват те преди четките :-X
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.