проблем с паленето, Fiesta 1.8D

Започната от Focus_Tdci, 20 Август 2017 21:19:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Focus_Tdci

Здравейте преди месец купих една фиестичка за из града 1.8 чист дизел 60к.с 1999г. тя ми е третият форд но има проблем със който не съм се сблъсквал до сега.Проблема е следния отивам да е паля сутрин сега лятото и върти на стартер почти 10 секунди и тогва пали ако е загася и запаля веднага пали от четвърт но престой ли 4-5 мин и нагоре пак толкова време върти за да запали.Предния собственик беше сложил градинарски маркуч на местото на горивния и преди 2 дни го смених със хубав горивен маркуч и сложих възвратен клапан да не бяга нафтата назад сущо така смених маркучлетата на обратната нафта че бяха напукани горивен филтър и ефект никакъв пак същата работа моля ако помагайте че зимата ще съсипя акумолатора !

G_o_c_e_v

Колега, казва се Невъзвратен клапан, за да не се връща горивото. Къде сложи този клапан, между резервоара и филтъра или между филтъра и помпата?
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Focus_Tdci

Сложих го между горивния филтър и помпата.Но от днес взе да вие като върти преди да запали и ми се струва че вие стртера възможно ли е проблема да е във него ?

G_o_c_e_v

Понеже писах само "помпата", а не ГНП може да е станало разминаване в информацията. Не съм напълно запознат с горивната система на Фиеста-та, но ако няма подкачваща помпа в резервоара и ГНП-то си дърпа нафтата сама ТО слагането на НЕвъзвратен клапан между ГНП-то и филтъра не е правилно. Такъв клапан се слага на входа на филтъра, за да се избегне пропуск на въздух във филтъра, който да спомогне за изпразването на горивопровода.
Твърде е възможно виенето да е от стартера.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Focus_Tdci

Здравей колега значи фиестата няма подкачаща попмпа във резервоара.Значи както казах невъзвратния клапан го сложих между поривния филтър и гнп-то по тази логика във попата и маркуча има нафта след като клапана не връща на обратно към филтъра значи би трябвало да си пали от четвърт но тя не пали.Да речем че по горивопроводите всичко е ок възможно ли е стартера да е проблема за дългото въртене защото като запали отзад вади един облак който мирише леко на сорова нафта.Защото ако проблема е във него ще го изчакам да се счупи ще го закарам на ремонт и ако пак пали така ще сложа втори невъзвратен клапан преди горивния филтър

G_o_c_e_v

А подгревните свещи сменени ли са? Ако стартера НЕ върти "динамично", а мудно е възможно от това да пали трудно.

Focus_Tdci

Да аз ги смених подгревните свещи но стартера е мудничък като предаде богу дух ще го оправя и ще видим дали е от него ако се окаже че не е продължавам със търсенето ;)

Focus_Tdci

Здрсти днесмених местото на хевъзвртния клапан сложих го преди горивният филтър и сложих прозрачен и запалих пак със много мъки първоначално имаше въздух след 5 минутки се изчисти и сега си е пълен горивният филтър и маркъча към помпата има хов акумолатор на 2 седмици 74/ah нови подгревни свещи и пак пали едвам едвам даже във повечето случай пали от втория път че акъмолатора взима да се изтощава :Х но стартера върти много трудно и много бавно едвам едвам завърта и се чува едно виене от него дано проблема да е от него ще го изчакам да се развали и тогава ще го сваля и закарам да го оправят

Focus_Tdci

Здравейте тази сутрин фиестата не запали върти но не пали чувам релето на свещите че цъка е след няма и една секунда пак цъка че изключва и това е  не пали не съм е пробвал на скорост защото нямах време качих се на фокуса и тръгнах

Батко Радко

Колега , какво стана , откри ли проблемът ?! Питам , защото и моя Куриер 1.8Д има същия проблем.... Свалях свещите - перфектно и бързо загряват , но ми се струва , че подкапва по малко нафта от ГНП-то (като го оставя поза дълго и от долу по ГНП-то остава малко мокро петно)...

madboy128

Проблема е пробит маркуч някъде по трасето, моя се беше пукнал там където влиза под стойката за акумулатора (от триенето в стойката, следствие вибрациите на мотора) , никакви възвратни клапани и други дивотии не помагат, търсете къде е пробит маркуча.

Батко Радко

Кой маркуч ти излезе пробит - този за обратната нафта ли ?

madboy128

Не, маркуча който идва от резервоара (или отива към него )