Маслен филтър - проблем ли е .......?

Започната от Chr81, 05 Април 2012 16:30:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Chr81

Колеги, купих маслен филтър за смяна от магазина Моторкрафт. Не знам какъв е точно масления филтър на колата Фокус МК2 Фейлифт 100кс 1,6 бензин, но уж продавача гледа по програмата Microcat и би трябвало да съм купил същия. Сега като гледам някакви снимки и видеота в интернет и виждам, че там масления филтър, който сменят, е с повече дупки - май 8 дупки. Моя, който купих е с 4 дупки по-продълговати. Проблем ли е това, че единия маслен филтър е евентуално е с 8 дупки, а другия е с 4 или не? Всъщност аз не го и знам какъв е филтъра на колата. Може в Интернет да гледам други филтри за други двигатели /дизел примерно/ и наистина да има разлика. Все повече ме обзема съмнението като сложа новия, ако е различен /не дай Боже/ какво би станало. Според вас има ли проблем, ако има разлика в броя на дупките на масления филтър?

Pyrhel

От софийския магазин ли го взе? Антон мнооого ме съмнява да се е объркал с това какъв филтър да ти даде :) Ако само броя на отворите е различен - няма проблем, въпросът е да не е за друг модел или двигател този филтър, който го имаш, да източиш маслото и като тръгнеш да го слагаш да се озъбиш :) Така и не разбрах оригинален филтър ли взе или алтернативен? Дай номер на филтъра и VIN-а да погледна дали е за твоята машина.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Chr81

Оригинален е филтъра. А търсихме в програмата по VIN-а. Та там си е излезнал и двигател и всичко. Защо в Интернет дупките са повече. Сигурно в Интернет да не е моя двигател, а друг? Има ли разлика в маслените филтри на различните бензинови двигатели? Между бензин и дизел би трябвало да има. А VIN-а го нямам в момента при мен.

Chr81

2007-2011 ford focus oil change

Ей това гледах, но сега виждам, че не пише какъв е двигателя, така че може да е дизел или друг бензинов двигател. И аз не вярвам да има грешка в магазина, още повече, че те би трябвало да ги знаят Фордовете, но като го гледах видеото и нещо взе да ме гложди.

Pyrhel

Слагай, щом е и оригинален - да не ти дреме.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.