Форд фокус комби и надлъжни рейки на тавана

Започната от simic, 26 Август 2013 14:44:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

simic

Здравейте,

нов член съм на форума и кандидат купувач на форд фокус комби. Докато се интересувах от модела и разглеждах снимки от обяви ми направи впечатление следното: МК1 винаги има надлъжни рейки на тавана, МК2 няма и МК2.5 понякога има, понякога няма. Решил съм, че това е едно от почти задължителните ми изисквания и започнах да се чудя дали това мое наблюдение е валидно за моделите или просто съм попадал на такива снимки. Т.е. МК1 са имали стандартни рейки, МК2 са нямали и не са предлагани като екстра и МК2.5 са предлагали като екстра и съответно има модели с и без.
Защото като добавя и горна граница на цената, която бих платил в момента - 7000лв, ми се получава сложно уравнение за решаване - МК1 има рейки, влиза в ценовия диапазон (но ми се иска май да е по-нова колата), МК2 няма рейки и пак влиза в ценовия диапазон, MK2.5 - може да се намери с рейки, но пък излиза от ценовия диапазон.

Бихте ли ме насочили към източник, от който мога да прочета такава информация или ако някой знае бих се радвал ми отговори

Поздрави

Bobi

Здравей и добре дошъл. Предполагам имате надлъжна кутия и затова се интересувате от надлъжни греди. За съжаление и аз не съм виждал надлъжни рейки при Фокус 2. Иначе напречни рейки има колкото искате...

yumyum

Здравей колега.Надлъжни релси за мк2 няма но нека това не те отчайва.В случая за модела са предвидени едни допълнителни надлъжни канали в които вече лесно се монтират напречни багажници.Смисъла на това допълнително чудо е че използването на наличните фикс пойнт е практически невъзможно тъй като за да сложиш багажника трябва да разглобиш и част от тавана за да имаш достъп  до едни болтове които са затапили въпросните точки и след това за да го махнеш пак разглабяш.Та тези канали са алуминиеви и доста удобни, слагат се за около два часа и багажника се монтира и демонтира лесно.Цената им по моргите е между 80 и 100 лева.

peterpetroff

Рейките на покрива на Фокус винаги са си били екстри при закупуване на нов автомобил. Макар и рядко, но съм виждал МК1 без такива, което означава, че 3-4 килограма алуминий не са безплатни от Форд Мотор къмпани. Друг е въпроса, че такива 'израстъци' не се вписват особено адекватно в последните дизайнерски линий при комбитата. Доколко са практични тези рейки- незнам, никога не съм ги използвал, но придават вид на комбито като на 'товарно животно', което в действителност е и идеята на този вид купе. В никакъв случай не смятам, че изглеждат зле, още по-добре е ако се използват по предназначение, разбира се!

gsto

Има едни неща на тавана, не са точно като на другите комбита или като на мк2.5, но пак са сложени за това:

Има комбита с тях, има и без тях. Аз съм със същата рейка, но мисля да поръчвам такава от фейслифт(мк2.5) защото ми трябва да я използвам.
Рейките от мк2.5 са съвместими, само се слагат едни капачета на отворите.

peterpetroff

Това на снимката е модел на Фокус 2-ка, а аз останах с впечатлението, че говорим за натюрлих 1-цата. Иначе, да, определено втората серия на Фокус комби е без релси на покрива.

gsto

Могат да се монтират такива допълнително:

Видео

bearsm

здравейте, колеги. Виждам че темата е стара но реших да пробвам да пиша тук. Интересуваме някои монтирал ли е такива надлъжни греди като от клипа или такива като от феислифта.

Поздрави !!