Тониране на стъкла - за или против..

Започната от Mupo, 08 Май 2018 22:54:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Колеги, какво е мнението Ви относно тонирането на стъклата?

За, тониране на всички стъкла
2 (11.1%)
За, тониране на задните врати + задното централно
11 (61.1%)
Против
2 (11.1%)
Без мнение
3 (16.7%)

Общ брой гласове: 18

Mupo

Колеги, надявам се не възразявате да направя една лека анкета.
При мен ситуацията е следната:
Предният ми автомобил беше с тонирани задни странични стъкла, та сега много се замислям дали да не тонирам Фокуса задните странични + централното...
Ще ми бъде интересно да чуя вашите мнения и препоръки, пък накрая може и да се получи една интересна анкета :)

Ozzie

Принципно съм "за", макар че, файда няма особена, що се отнася до загряването на въздуха в купето, при положение, че на предните врати и челното стъкло няма как да сложиш затъмняващо фолио, което да спира УВ лъчите.
Ако ще слагаш и на задното стъкло, гледай да пропуска повече светлина, че е един филм понякога, когато сложиш по- тъмно фолио...
В крайна сметка, автомобила е твой. Едва ли имаш нужда от чуждо мнение, за да решиш какво да правиш с него. Поне аз не питам някого да направя ли нещо или не по колата ми. ;)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Цитат на: MiroHristakiev в 08 Май 2018 22:54:23
Колеги, надявам се не възразявате да направя една лека анкета.
При мен ситуацията е следната:
Предният ми автомобил беше с тонирани задни странични стъкла, та сега много се замислям дали да не тонирам Фокуса задните странични + централното...

Това ми звучи като:
- Предишното ми гадже беше брюнетка, а сегашното е русокоса. Какво ще кажете - да я сменям пак с брюнетка или да я накарам да си боядиса косата? Или пък да я карам (от сръбски се превежда интересно този глагол  :D ) каквато си е ::)

Ozzie

Цитат на: ivchotr в 08 Май 2018 23:11:37Или пък да я карам (от сръбски се превежда интересно този глагол  :D )
знаем, знаем....  (tooth) :D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Mupo

Цитат на: Ozzie в 08 Май 2018 23:09:26
Ако ще слагаш и на задното стъкло, гледай да пропуска повече светлина, че е един филм понякога, когато сложиш по- тъмно фолио...

При тониране с еднакво филио точно този филм ме притеснява.
А при тониране с различно (задното по-светло) ми стой грозно...Общо взето пълно щастие и тук няма  :-\.

Цитат на: ivchotr в 08 Май 2018 23:11:37
Това ми звучи като:
- Предишното ми гадже беше брюнетка, а сегашното е русокоса. Какво ще кажете - да я сменям пак с брюнетка или да я накарам да си боядиса косата? Или пък да я карам (от сръбски се превежда интересно този глагол  :D ) каквато си е ::)

Така звучи но не ми е това идеята... сметнах, че от анкетата може да излезе нещо интересно :)

Mondeicho

Аз слагам една идея по светло от най-тъмното на всички задни и от 2 г съм с най-светлото на предните странични (без челното) . Определено съм доволен. Естествено много липсва фолиото на челното, но там не бих си сложил заради видимостта. Също така е задължително да се слага от качествените марки за да имаш видимост отвътре навън.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

vova

Моят фикус го закупих със затъмнени странични задни и централно задно и е бая тъмничко.В тия летни дни отзаде е добре.
Ама нощно време като трябва да паркирам и особено да е дъждовно и абсолютно нищо не виждам.Отделно стои като сутеньорска кола.
Ще го махам,ама все нямам време а и не знам има ли някакви пинизи по свалянето му.Чувал съм че със сешоар се обдухвало и махало....