И Ford го могат!

Започната от hitrata_lisi4ka, 20 Септември 2011 10:36:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hitrata_lisi4ka

Успоредно с впечатляващата концептуална разработка EVOS и новите попълнения в серийната си моделна гама, Ford представи на международното изложение във Франкфурт още един продукт, който буквално изглежда готов за употреба.

С електрическо задвижване, но само с две гуми, Ford E-Bike Concept обещава движение в продължение на до 85 километра и би бил чудесна алтернатива за предвижване в забързаната градска обстановка. За съжаление обаче, за момента, от фирмата на синия овал нямат планове за производството на велосипеда.

E-Bike Concept, който е разработен съвместно с фирмата, отговаряща за продуктите от Lifestyle Collection на Ford, е с трапецовидна рамка, направена от алуминий и въглеродни нишки и тежаща само 2.5 килограма. Електромоторът е интегриран в конструкцията на предната гума, а литиево-йонната батерия е вградена в рамката. Самата батерия може да бъде презаредена до 80% за около 2 часа, а границата от 100% се достига за 3-4 часа.

Ford E-Bike Concept разполага със специален бордови компютър, който подава информация относно заряда на батерията и дава възможност на водача да избира между три основни режима на подпомагане на движението- Economy, Comfort и Sport.

Източник
Искам нещо русо, може и метла!

Иван Вълков

Яко, яко, яко. Аз преди няколко месец бях се запалил да си правя електро велосипед, но цената е малко висока и неоправдана в моя случай. При наличие на колело, има едни китчета в Конрад - 500 вата хъб мотор вграден в главината на джантата + контролер+ два броя ръкохватки за спирачки + старт/стоп/гас бутон - 280 лева беше. Мотора е на 36 волта, с три гел акумулаторчета 12волта/12 Ампер/часа, излизаше под 500 лева. Още съм нямал честа да карам фабрично електро-колело, но едно такова карах и е голяма тръпка, моят приятел с три акумулатора 12В/25А изкарва пробег около 50 километра. И да добавя неговото има и реверсивна спирачка с която докато спира зарежда батериите, както и при по-дълги спускания.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!