Комфорт модул?

Започната от ganador, 22 Септември 2011 21:59:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ganador

Здравейте колеги,
да се включа и аз с първата си тема. Днес си взех модул за вдигане на стъклата. Неизвестна марка и модел. Утре ще се боря с него, но ако някой има опит с такова нещо, моля да сподели.

Pyrhel

Най-напред - добре дошъл! :) Модулът искаш да го вържеш към бутоните за ел.стъклата или към алармата (да ги управляваш с дистанционното за алармата)?

Обикновено вариантът с бутоните изисква бутони с 2 степени на натискане - първата за нормално и втората за пълно затваряне с едно натискане.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ganador

Всъшност, днес монтирах въпросния модул. Поръчах го от емк33 за 18 лв. Направи ми добро впечатление изработката, въпреки липсата на всякакви надписи и обозначения. Приятно се изненадах и от съвпадението на фордовите схеми и обозначения на кабелите с наличните в моя.
Това ме улесни в свързването на модула и търсене на нужните кабели. Не направих фотосесия, нещата са лесни и ако има заинтересовани, с радост ще помагам.

Revell

Модула как сработва? при задържане на бутона ли затваря до края или наистина както каза Pyrhel трябва да има 2 пложения?

Bobi

Колега, можеш ли да обясниш по-подробно принципа на действие на самия модул ? (beer)

ganador

В моя случай избрах вдигането на стъклата да няма нищо общо с алармата. Първо, налагат се допълнителни манипулации с дистанционното (задържане на бутон и т.н.), което е допълнително ангажиране и обезмисля идеята да не мислиш за забравени прозорци. Второ, изискваше прекарване във вратата на допълнителен проводник за управление на модула.
Моя алармаджия предвидливо беше изрязал "излишните" кабели от куплунга на алармата ми giordon. За мен бе по-удачно да взема сигнал за управление на модула от централното заключване. Така се вдигат отворените стъкла при всяко заключване, било от ключ или от активиране на аларма, при което сработва централното. При работещ двигател или "контакт" модула не работи. Общо взето, модула получава сигнал от централното + или - по избор, сканира за отворени прозорци и вдига първо единия, след това другия, при мен са два та предни ел.джамове. И, работата му няма нищо общо със степените на управление на стъклата - one tuch или друго, важното е да има моторче и да работи.

viksata

Я да питам и аз уж по темата...
Преди време си взех аларма с пейджър, не е това което очаквах, но това е друга тема....
Та по въпроса с модула .....
Алармата няма такъв :-[
Има ли някъкъв модул да покрива 4 ел. стъкла и шибидУх?
Като последния да се затваря и в двете посоки ........

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

pantata

Знам за модули за 4 стъкла, но за шибидах допълнителен нямам представа. Пиша в темата да кажа, че за бившия си форд бях купил модул за 2 бр стъкла и така не се стигна до монтаж. Някой ако иска подарък да пише, на 8-9 се прибирам до Димитровград и мога да го взема да стои в колата.

Мишо

Здравейте хора, имам един не точно проблем, по скоро лиготия  :D. Може ли да се изключи шибидаха от комфорт модула ? Да не се отваря и затваря със задържане на копчето на ключа, а само с копчето при плафона. Пробвах с Форскан и Делфи диагностика, но не успях да намеря такава опция.

Симеон

Шибидахът обучава ли се като прозорците? Опитай да изключиш акумулатора и да обучиш само прозорците.

Мишо

Не става човече, махах клемата на акумулатора по други причини, после всичко се самообучи само след 3-4 паления и гасения на мотора, включително и шибидаха разбира се. Просто ми се искаше като е седяла на слънце цял ден, да отворя само прозорците, защото сега отваря и шибидаха и слънцето изпича и без това напечения черен кожляк и трябва да се вмъкна вътре, да дам на контакт и да затворя шибидаха и щоричката и така. Не е болка за умиране дет се вика, ама щеше да е добре да може да се изключва отварянето на капандурата от модула  :))

Mondeicho

Тази твоята ще дойде много умна значи (rofl) след като сама се обучава. Щом и във форскан го няма. Там с разширената версия ли си го търсил?

Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

bearsm

здравейте колеги, и аз да се включа в темата. До колкото разбрах от до тук прочетеното, на моята кола не е инсталиран комфорт модула, (колата е фокус мк2 комби, само предните две стъкла са ел. и само шофьорското и то само за сваляне става с едно натискане). Та въпроса ми е следния, къде се намира комфорт модула за да проверя дали е наличен или не, ако няма такъв какво би струвало монтирането на такъв (демек имали окабеляване или не и съответно дали ще ми се наложи само поставяне на модул и подмяна на копчета за управление) и ако този вариант е прекалено сложени или скъп за изпълнение с горе посочения модул за автоматично дигане на стъклата може ли да се постигне дигане и сваляне на двете предни стъкла с едно натискане на копчето.

Поздрави