Ford Focus C-Max 2.0 136 к.с.

Започната от DeHkO, 23 Февруари 2018 19:04:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

DeHkO

Здравейте, искам да си купя въпросния модел в заглавието на темата, но не съм много наясно на какво да обърна внимание като отида да гледам за такъв автомобил. От Враца съм и съм си харесал 2 такива коли (само толкова има в моя район). Моля, помогнете с някакви съвети! Ето линковете на колите които съм харесал:
1. https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11508597631517857&slink=692hpo
2. https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11518781277803235&slink=692hpo
и двете са внос от Италия. Исках бензинова, но уви те са голяма рядкост.

Ozzie

Първо проверяваш всички екстри дето ги има, дали работят- климатик, ел. стъкла, огледала, халогени, регулиране наклона на фаровете.

Второто е съединителя. Опъваш ръчната на максимум, покачваш оборотите до около 1500-1700, вкарваш трета предавка и отпускаш плавно съединителя. Ако не е заминал, трябва да усетиш приклякване в задницата, както и спадане на оборотите. Също се ослушвай за нетипични шумове от същия, при гасене двигателя, че ако трябва да сменяш маховик, ще има....  :'( :'( :'( Само притискател и феродов диск - между 350 и 400 лв. Цена от 2017 г.

Трето- амортисьорите. Най- вече предните. Можеш да пробваш и на място, да я натиснеш няколко пъти и да следиш ще продължи ли да се люлее след като спреш да я клатиш или ще спре. Много добре се усещат изпуснали амортисьори, при спиране по нагорнище. Е тогава подскача, точно сякаш е само на пружини. Комплект предни KYB - 250 лв. Цена от 2016 г.

Виж и състоянието на дисковете. Това поне не е трудно, понеже са с лети джанти. Ако имат сериозен ръб, най- вероятно са за изхвърляне. Комплект предни дискове с накладки (средно качество) бяха 160-180 лв. преди две години.

Ако имаш някой познат с диагностика, няма да е лошо да го цаниш да ги провери за евентуални записани грешки.
Също така, ако ти дадат моргаджиите, може да разцъкаш в тест менюто:
Държиш копчето за зануляване натиснато (отстрани на левия лост е) и завърташ ключа на поз. I, и чакаш докато изпише тест и пускаш копчето, после може да запалиш. С натискане на същия бутон сменяш между различните данни. Може и да не ти стане ясно всичко което го показва, но поне може да видиш още в началото, светят ли всички лампи на пиктограмите от таблото, че онея се изхитрят да махат лампичките на неудобните за тях такива.

Това мога да споделя за две годишния ми опит с този автомобил, макар и с друг двигател.
Имай си едно на ум, че вътре е само пластмаса и си скърца прилично.

Редакция № 2:
Има много истина в онзи лаф: "Циганин и Форд не боледуват, а умират от раз".  (tooth) Три пъти съм се убеждавал досега в това.

Друго за въпросните коли: Струва ми се, че им липсва кората под предната броня. Не онази под двигателя, а на самата предна броня. Това е комплекта, ясно е кое, какво е ->  https://albercik4609.nazwa.pl/albercik/ebay/autovip24/zdjecia/focus2%20SIZD%20-1b.gif
Дали са я свалили джамбазите, дали е имало нещо за ремонт по предната част на колите, можем само да гадаем.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

sheribg

колегата е прав за всичко,но да знаеш тази кола си е скъпа за подражка предни главини са 120лв.задна е по-скъпа около 250лв.

DeHkO

Това с амортисьори, дискове и подобни не ме притиснява. Страх ме е да не попадна на някой двигател, който да издаде багажа след година или на модел претърпял катастрофа. Има и доста 1.6 модели, но като разглеждах със форума хората препоръчват този 2.0, защото бил по здрав. А за смяна на ремък колко излиза горе долу?

iwo_19

И от двата линка колите са старички и за да влязат в кондиция много пара ще налееш. Събери пари  и се прицели в нещо по-ново / гаранция  и там няма/. Едно е да наливаш пари в 14+ годишна кола , друго в 7-8 годишна. Парите за частите са  едни  и същи.