Focus - активиране на автоматичните чистачки

Започната от Galio, 21 Февруари 2018 14:04:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Galio

Нещо не можем да се разберем с тоя сензор...

Чета в ръководството:
"Включете автоматичните чистачки, като вдигнете лоста на първо положение...
...Използвайте въртящия се селектор, за да регулирате чуствителността на сензора за дъжд...
...Автоматичните чистачки работят само когато ги активирате от менюто на информационния дисплей ..."

Проблема е, че не намирам нищо свързано с чистачки и сензор в менюто... а сензор уж има... или поне си мисля че е това - горе в средата на предното стъкло.

exclusiveremix

Прочети си оборудването на автомобила.Доколкото помня,в СТ лайн нямаш автоматични чистачки.Освен ако нямаш допълнителен пакет в който има автоматични чистачки.Това на огледалото на предния прозорец е някъф датчик ,не успяхме да разберем какъв точно (даже и в МП не знаят).Аз съм с бизнес и нямам авт. чистачки.
Честити ти СТ Лайн. Много желая джанти и черен фар от него  (rofl).Ако искаш за нещо бартер пиши  :))
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Galio

Като го видях това голямото на челното стъкло и автоматично реших, че е сензор за дъжд... :)
Хм... нямам, ок   
Но пък сега остава въпроса какво е това ?

Цитат на: exclusiveremix в 21 Февруари 2018 15:00:23
...Честити ти СТ Лайн
Благодаря.... радва ме много :)

Mondeicho

Значи за пореден път се уверявам, че МП са пълни лаици, как може да не знаят какво е като се занимават само с такива коли? (rofl)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

exclusiveremix

И аз го имам това,като махахме пластмасите
на огледалото,за да подкараме  auto dimming ,видяхме и един малък датчик.Най вероятно е тоя който виждаме на предното стъкло.Уж бил за левела на свелина,уж за температурата - да ама не...
А какви бастуни има точно от МП Варна....знаят само да продават,без да знаят какво има като екстри или скрити екстри.

G_o_c_e_v

Лесен тест за наличие на автоматични чистачки. В сухо време пускате на първа степен -интервал- лоста за чистачките, съответно чистачките ще направят един ход и ще се върнат в неутрално положение и няма да мръднат от там. Ако чистачките работят в интервал без прозореца да е мокър, значи нямате автоматични чистачки. Как работи при мен - Сухо време, бутам лоста на интервал, минават и зачистват веднъж, връщат се долу и остават там, докато не лисна малко вода на датчика на стъклото. Ако залея малко, минават, зачистват и си седят, докато не събере вода, обаче ако залея обилно от интервал преминават в постоянен или максимален режим, без да бутам лоста за чистачките, което е удобно при разминаване с ТИР. Момента, в който прозореца се замъгли от пръските вода от ТИР-а, чистачките мигновено тръгват и почистват прозореца без да прекъсвам видимостта с пътя.
Ако се чудите обаче, за какво е балончето в предния край на огледалото, то е фото датчик, който пуска авто димера при смрачяване. Как да проверите дали работи. В светъл ден със светкавицата на телефона може да размахате пред датчика от към вас и огледалото НЕ би трябвало да се затъмни, ОБАЧЕ ако поставите пръст от предния край на огледалото, където е балончето и отново размахате светкавицата пред огледалото, то ще се затъмни.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

exclusiveremix

Аз нямах автоматично затъмняващо се огледало.Впоследствие слагах и въпреки това имам това око,датчик или квото е.

Galio

Ето нагледно за какво е въпроса :

redchampions

Да не е датчика за автоматичните фарове? Като се смрачи да ги пусне. Аз имам такъв, малко по-различен на външен вид. Ако имаш положение AUTO на ключа за светлините, включи на него и закрий с ръка датчика, трябва да ти светнат фаровете.

xpl0d

exclusiveremix

xpl0d

Когато се стъмни се светват фаровете ако са на AUTO, също и плафоните, през деня нищо не свети вътре.

exclusiveremix

Колите ни заводско нямат автоматични светлини.Аз поне нямам,колегата да каже дали го има допълнително.Въпреки това и аз имам това око на стъклото.

Galio

Нямам позиция Auto на ключа за светлините...

ivchotr

Да не е вградена или просто използвана платформа за екстра, която всъщност не е поставена? На печката във вратите има пусната инсталация за ел. огледала, а е излязла от завода с такива с ръчки за настройване. Има и джойстик за управление на аудиото, ама няма заводско.

П.П. Не знам дали е нарочно, ама на мен отворът за сензора на СТ-то ми прилича много на капка вода.

Galio

Определено има форма на капка, може би и заради това го асоциирах  с автоматичните чистачки в началото. Правих проби, въпреки че няма такава опция в менюто, както пише в ръководството - нищо.
Правих проби и за светлините, въпреки че няма позиция Auto - пак нищо.
Все повече клоня към извода, че е само заготовка за някоя от екстрите...
Готов съм да пробвам и други идеи ако има :)
Не ми е някаква фикс идея която и да екстра, просто чисто любопитство...както и се дразня че незнам какво е.

exclusiveremix

Под самото око има датчик когато се махнат пласмасите пак да кажа.Има прекарани кабели и ток.Разкачихме и пробвахме всичко,но тей и не разбрахме за какво е.Това което казвате за подготвена инсталация за дадена екстра ми се струва най-правноподобно.

Mondeicho

Има ли вариант да е датчик за автоматично превключване от дълги на къси светлини? Не да пуска фаровете, а когато караш на дълги и отсреща индикира, че идва кола с включени фарове да превключва твоите на къси за да не го заслепиш  ???
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

exclusiveremix

Цитат на: Mondeicho в 24 Февруари 2018 10:33:01
Има ли вариант да е датчик за автоматично превключване от дълги на къси светлини? Не да пуска фаровете, а когато караш на дълги и отсреща индикира, че идва кола с включени фарове да превключва твоите на къси за да не го заслепиш  ???
В базовите нива на оборудване и такива екстри...ади бе :D
само да вметна,че въпреки с колегата имаме средни нива на оборудване и го имаме това нещо,не значи че и Trend го няма.