Странен проблем с алтернатора !

Започната от MaxMan, 25 Февруари 2018 13:49:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

MaxMan

Здравейте колеги. Преди време карайки си ми светна лампата за алтернатора и спря да зарежда, ходих на доктор и ми смениха четки с реле и проблема се реши, но последва друг, започна да презарежда! Получават се и пикови моменти повреме на вдигане на оборотите и напрежението скача над 15V което никак не е нормално! От тези пикове ми изгоряха и дългите светлини! След консултация с няколко майстора не разбрах точно какво и има. Един казва че релето е боклук, втори казва не са напаснали четките по оста, трети пък каза докарай я пък ще видим! Въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с подобен проблем защото никой незнае от какво е! Този майстор при когото е карах първия път и следващите 2 за да решим проблема, накрая излезе със становище че е нормално и да си карам така но вероятно ще ми горат крушки!   :-\

ivchotr

Не е нормално да презарежда. Очевидно релето не е наред.

Mondeicho

Този ,,майстор", който ти го е ремонтирал и ти е казал, че е нормално да презарежда се сещаш, че не става за нищо. Освен крушките ще ти дефектира и акумулатора, така че търси друг специалист и той дано разбира какво ремонтира  ??? Как може да има такива палячовци, които се пишат разбирачи  :o
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

ivchotr

Всъщност някои модели, които са със смарт зареждане, понасят и около 15 волта. Ама на колегата не е такъв, струва ми се. Затова горят крушките.