Бензинова помпа МК-1

Започната от sv5bg, 21 Октомври 2012 19:50:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sv5bg

Фокус 1,6 МК-1 Колеги отказа помпата моля за помощ   :-[ Някой сменял ли е и как става, може ли човек сам да се оправи или пак по сервизи. Просто всякаква информация.

whaaazp

Погледни под задната седалка - мисля, че имаше ревизионен отвор към резервоара. От там може да се извади. ;)

sv5bg

Не помогнахте много но сигурно не ви се е случвало, но нищо справихме се аз един приятел. Ето как става, помпата се сваля единствено като се свали резервоара той се държи на един болт с два колана с куки, сложно е с прословутите немски щипки на тръбопровода (да се внимава да не се счупят), под задната седалка има отвор но там единствено се изключва буксата, като се свали резервоара отгоре е на винт(като на бидон ;D) отвивате, изваждате внимателно като за по лесно махнете телта с поплавъка след това чрез завъртане обратно на час. стрелка освобождавате корпуса и вече спокойно може да подменяте после всичко в обратен ред готово. ПРЕДИ ДА РАБОТИТЕ МАХНЕТЕ 15А (син) БУШОН ОТ КУТИЯТА С БУШОНИ ПРИ ДВИГАТЕЛЯ. Аз взех помпа  HOFFER (за 90лв. с отстъпка) и работи без проблеми (дано да е за дълго). Ако има питания на среща съм. УСПЕХ и безавариино.

DapKo

сменя се и като се махнат задните седалки и се изреже пода.

andi

Цитат на: DapKo в 28 Март 2016 21:24:16
сменя се и като се махнат задните седалки и се изреже пода.

колега каква е тази втора тапа към която се насочва инсталацията

К.Методиев

За АБС миля, че беше, а това с рязането не го разбирам резервоара се сваля за 15 минути, това е вандалство.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

NETRICA

резервоара си го сваляй ти..  искат сума пари за това. И аз си изрязах онзи ден резервоарна капачка отгоре. И всичко е точно :)