Ford focus C MAX 2.0, 136к.с. - голям проблем

Започната от Иван Синапов, 04 Март 2018 13:25:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Иван Синапов

Колеги, преди 3 месеца колата започна да прекъсна. Като  че ли има недостиг на гориво.После направо отказа и даже я закарах до майстора като ме дърпаха. И се почна. На компютъра не изписва грешки.Сменихме дебитомера. Пак същото.Отидохме на дюзи.Смених и дюзите. Нищо.Пак същото - прекъсва и гасне.Преди 4-5г. махнахме DPF-a и барнаха компютъра.Не знам това има ли някакво значение.Колеги, имал ли е някой такъв проблем?

Ozzie

С каква диагностика е четена колата?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

hotblooded

Сещам се за две причини да не разчитате грешки -  не използвате подходяща диагностика, или някой от датчиците отчитащи че двигателя се върти(на коляновия или разпределителния вал) е дал фира. 

Pyrhel

Или DTC таблицата си е заминала заедно с DPF-а.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 04 Март 2018 23:05:09
Или DTC таблицата си е заминала заедно с DPF-а.
Да са му изчистили цялата таблица за грешки, заради махането на DPF(да не вдига грешки заради липсата му) ....  Култово,  хем ми е смешно, хем ми е тъпо заради колегата - тепърва ще ходи по мъките...

AmbitioN

Аз се борих с подобен проблем до вчера. На Делфи диагностиката не ми излизаше никаква грешка, закарах колата в Мото Пфое и там веднага излезна ЕГР клапана. Сменихме го и сега няма ядове. Само дето не пали от първия път понякога ама немам сега нерви да се занимавам и с това :)))) Успех в начинанието

Mondeicho

Много е важно кой пипа по електрониката. Мисля, че ако се откачи някой датчик, който със сигурност излиза на диагностиката и се прочете ще се разбере дали му няма dtc таблицата. Но това да се сменя всичко наред ,,на сляпо" е много скъпо и безумно ,,удоволствие"...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.