Форд Фокус мк2 2.0 136 к.с.

Започната от Alcott, 08 Ноември 2017 10:39:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alcott

Здравейте настоящи и бъдещи колеги! До преди 2 седмици бях горд собственик на Фокус мк1 2002 1.8 тдци 115 кс, но проблем с дюзите ми скапаха колата. Преди да си я взема не предполагах, че ще се запаля толкова по тези модели, но не след дълго взех да ставам все по-привързан към марката и модела. Сега естествено не искам да изневерявам и искам да продължа с Форд фокус и по-специално с Мк2 2.0 тдци 136 к.с. фейслифта след 2008. Мога да си позволя около 9000 лв за новата кола, но ударих на камък. Оказва се, че този модел се намира по-трудно и от кмета на Балчик в работно време :D. Майтапът настрана, във всички сайтове за автомобили, които имаме има само една обява на този модел.Вчера го проверихме в сервиз и работата въобще не беше цветуща. Бях се настроил за промяната вече, но сега отново съм на 0. Няма да разводнявам излишно темата. Искам да потърся помощ от вас - как мога да се сдобия с подобен екземпляр, Някой от вас има ли я, и не възнамерява ли да я обявява за продаване. Не искам да правя компромиси с коли от същия клас и на друга марка. Времето не ме притиска толкова много и съм решил да не правя прибързани решения, за които после да съжалявам. Комбито не ми е опция, забравих да вметна. Ще се радвам ако получа някаква връзка. Благодаря за вниманието :)

Alcott

Колеги, не получих никакво инфо, а и обявите все още липсват. Вече обмислям 1.8 да си взема пак, има ли някакви подобрения по него и същатата ли е возияъа като на сегашния ми 1.8 2002. Идваше ми малко тромав на моменти. Мерси предварително

Alexi

вземи си 2.0 доста по читав е щото е мотор на Пежо/Ситроен ,по пъргав и икономичен е .. рядко се среща но все ще изпадне

hotblooded

Качвай се на Уиз Еър отивай до Германия и се връщай с това

Alcott

е то ако няма да е фейслифта и тука има една за 6.200 :D

G_o_c_e_v

Претърпяла е удър, което не значи, че е тотален боклук. Пасажерската закопчалка е по къса от на шофьора, което говори, че е гръмнал пиропатрона и десния калник е сменян.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Pyrhel

Егати безобразната цена за базов Фокус... Че и Титаниум писан, хаха
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

за 9к мондео мк4 с тоя мотор е по добрия избор

Alcott

Защо е по-добрия избор? А и 9к за Мондео не са ли малко?

Alexi

за 10г кола колко да за .. и има избор

nuHaKoJIaga

От любопитство да питам, ще дадеш ли линк към обявата на колата, която си гледал, че и аз се заглеждам по кола с този двигател :)

Alcott

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11507885725913950
Извинявай за забавянето. Иначе много трудно тоя двигател особенно на жечбек както искам аз, повечето са на комби

nuHaKoJIaga

Аз дори не бях виждал с ръчни скорости. В карс-а има поне два или три и са автоматици, но нямам много доверие на фордовски автоматик.

Alexi

форд не произвеждат автоматици ,и никога не са произвеждали :)

hotblooded

Напротив, имат си техни,  като този дето се слага сега на бензиновите Мондео Мк5...

BillyBADBoy

Всъщност тази кутия я правят заедно с GM

@Alcott Какъв е проблемът с тази бройка ?

Alexi

пауършифта е кутия на Гетраг ,както каза и колегата

BillyBADBoy

Alexi ... направили са joint venture с GM

(link)

Alcott

Аммм доста неща ми казаха от сервиза. В главата ми е останало най-вече, че има доста течове под капака, звука на самия двигател е бил по-различен и още неща имаше. Към 1000 лв минимум имаше работа по него.

Alcott

Добро утро, колеги! Успях да се сдобия с фокус мк2 2005 г. Ghia изпълнение. Надявам се на безаварийно и по-малко проблемно ползване. Беше любов от пръв поглед, както се казва  (tooth).  Колата е на 210 000 км. Като разход ми се струва добре - вчера заредих на цариградско до горе с нафта и в Стара Загора бях подминал първата 1/4 при средна скорост 140 км/ч. Шофьорската врата имаше вдлъбнатина вследствие на удар в метално блокче, които са по тротоарите. Беше наранен и прага, но тенекеджията ми свърши много добра работа и сега си личи само при детайлно вглеждане. Пиша Ви не, за да се хваля само, а и да питам някои дреболии, които ме вълнуват:
- когато дам на контакт, чистачките ми правят един оборот - не е неприятно, но ми се иска да разбера може ли да се направи така, че да не се случва :)
- когато дам на контакт има едно леко забавяне преди да запали двигателя, трябва да задържа ключа в крайно положение за около 1-2 секунди - относно този въпрос сме сменили 3 подгревни свещи, защото бяха заминали - така ли е при този модел или и стартера е за смяна?
- вчера ми светна лампичката на акумулатора за около 20 секунди и после изгасна - дано не излезне алтернатора.
- и за финал нещо дребно - когато отключвам колата от дистанционното аварийките светват, но когато я заклювам - не. Не е болка за умиране естествено, но трябва да стоя до нея и да слушам заключва ли се. Искам да знам може ли да се оправи тази дреболия. Мерси предварително и се извинявам ако съм доскучал на някой с въпросите си. Аз не се срамувам да попитам, когато не знам и ще се радвам на на някакъв обмен на инфо :) Хубав и ползотворен петък :))

G_o_c_e_v

За първия въпрос - лоста на чистачките ако ти е в позиция интервал така прави. При даване на контакт зачиства веднъж и чака дъжд. Изключваш на нула да остане лоста и няма да мърдат при контакт.
За последния въпрос- ако не светват мигачите при заключване е предупреждение, че някоя врата не е затворена напълно
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alcott

Цитат на: G_o_c_e_v в 08 Декември 2017 09:35:03
За първия въпрос - лоста на чистачките ако ти е в позиция интервал така прави. При даване на контакт зачиства веднъж и чака дъжд. Изключваш на нула да остане лоста и няма да мърдат при контакт.
За последния въпрос- ако не светват мигачите при заключване е предупреждение, че някоя врата не е затворена напълно
Ами тенекджията е свалял принципно шофьорската врата като я поправяше, освен от там да има някакъв проблем евентуално. Не знам, интересен казус

Alcott

Колеги, ще ми препоръчате ли алтернатор за фокус 2005г. 2.0 tdci. Лампичката на акумулатора продължава да светва за известно време и си мисля, че това ше е проблема?

ivopolr

Alcott: - и за финал нещо дребно - когато отключвам колата от дистанционното аварийките светват, но когато я заклювам - не.

За да ти светват аварийките при заключване трябва софтуерно да е  активирана футкцията "двойно заключване". При активирането на тази функция, при заключване, освен изщракването на заключващото устройство, аварийките ще светват два пъти - бързо един след друг. Моята кола хардуерно не поддържа "двойно заключване", но съм го активирал софтуерно и при заключване аварийките присветват два пъти. И още един съвет - пробвай да заключиш автомобила като натиснеш последователно два пъти бутона /на дистанционното/ за заключване, по този начин също се активира двойното заключване и вероятно аварийките ще присветнат.   

Alcott

Ozzie

Цитат на: Alcott в 09 Декември 2017 08:20:52
Колеги, ще ми препоръчате ли алтернатор за фокус 2005г. 2.0 tdci. Лампичката на акумулатора продължава да светва за известно време и си мисля, че това ше е проблема?

Първо ревизирай твоя. Иди някъде да замерят, дали изправителния блок е О.К., да погледнат четките и ако трябва да ги сменят.
А проблема може и да е в релето за зареждане. Замери колко волта отиват към акумулатора на празен ход и на празен ход с включени консуматори. В сервизното меню също се показва, с колко волта се зарежда акумулатора.
По- добре дай 20 лв. за диагностика (примерно), отколкото да хвърляш трицифрени суми на сляпо.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Alcott

Ходих още сутринта да замерим, нищо не влиза към акумулатора, нито на празен ход, нито като подам газ. Отчете 11,2. Знам, че може би е по-рентабилно да се поправи мобже би, но колата я считам за нова( от 2 дена влезна в употреба) и предпочитам да сменя с нов консуматив. Вече взех денсо

Alcott

Имам още едно запитване - забелязах, че като оставя колата отключена се заключва самостоятелно, но само понякога. Не мога да схвана схемата. Има ли принцип на действие?

Ozzie

Схемата (поне при мен) е, че ако колата е била заключена, отключиш я (с бутона от ключа), но не отвориш никоя врата, до минута след това се самозаключва.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivopolr

Схемата (поне при мен) е, че ако колата е била заключена, отключиш я (с бутона от ключа), но не отвориш никоя врата, до минута след това се самозаключва.

Точно така е.