C-max самоизгасване

Започната от G_o_c_e_v, 20 Ноември 2017 21:23:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

G_o_c_e_v

Днес макса ми направи магария. Първо, като го запалих, заработи лошо и не реагираше на нищо. Върнах ключа и запалих отново, като вече нямаше проблем. Да кажа, че това с кофти запалването не е за сефте, а ми го е правил поне 5-6 пъти в рамките на 2 години назад.
Интересното дойде после, спрях си в стопанския двор и го оставих да работи, за да се стопли, за да може като тръгна после вътре да е топло. Работил е към 15 мин на място, докато дойде време да мия главата на Рейнджъра, която разкомплектовах и трябваше да нося на ремонт. Докато миех с пароструйката колата е огаснала сама. Върнах контакта, после завъртях и запали без да изпише нещо или да свети лампа.
Въпроса ми е, възможно ли е при работа на място и никакви включени консуматори, компютъра сам да гаси автомобила? Волвото на кумеца (камион) внос от Холандия е точно така. Пали го и почва да си товари стока, по някое време камиона сам си изгасва. За това си мисля, че и при мен може да е нещо такова. Пак ще си направя експеримент да видя при еднакви условия, дали ще стане пак така.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Ozzie

Цитат на: G_o_c_e_v в 20 Ноември 2017 21:23:59За това си мисля, че и при мен може да е нещо такова.
ммм.. не, не е нещо такова, поне така мисля

Подобни симптоми ми направи моя миналото лято, като ме остави на улицата.
Сутринта отидох на работа, всичко нормално. Следобед тръгвам да се прибирам, паля, ама нъцки. Пали трудно, работи все едно ги няма  1-2 цилиндъра, не може да се форсира и 4-5 секунди след това гасне. Помъчих се няколко пъти, накрая се отказах. Прибрах се, оставих ключа на майстора ми, обясних му къде е колата и магариите. След около два часа ми се обади да ми даде ключа и да ходя да си я прибера. Оказа се, че магарията била в ЕГР клапана. Раздвижил го софтуерно (не знам, възможно ли е това, така ми каза) и проблема се оправил.

Тази година ми се случи мисля два пъти (на топъл двигател), но се оправи на място, след втори или трети опит за палене.
След това сме я закачали на диагностика (Делфи), но интересното беше, че нямаше записана грешка, отнасяща се до работа на двигателя.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...