Полиране на фар!

Започната от alishanov, 29 Декември 2011 16:50:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

alishanov

Полирах си фарът от вън но се оказа че стъклото ми е мръсно отвътре и някой ако има идея как се сваля стъклото или да ли може да се почисти стъклото без да се сваля стъклото на фарът?

Pyrhel

За жалост, не виждам да има начин без да се маха стъклото...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

alishanov

Цитат на: Pyrhel в 29 Декември 2011 22:11:33
За жалост, не виждам да има начин без да се маха стъклото...

Колега,лесно ли се сваля стъклото на фара?

Pyrhel

На фокуса не знам как е, но обикновено на по-новите (на непълнолетните коли) са лепени. Махате се щипките, нагрява се и се разлепва внимателно, после със силикон се лепи. Нагрява се най-често във фурната, някои успяват и с пистолети за топъл въздух :)

alishanov

Цитат на: Pyrhel в 29 Декември 2011 22:40:08
На фокуса не знам как е, но обикновено на по-новите (на непълнолетните коли) са лепени. Махате се щипките, нагрява се и се разлепва внимателно, после със силикон се лепи. Нагрява се най-често във фурната, някои успяват и с пистолети за топъл въздух :)

Благодаря колега,утре ще пробвам да го нагрея с пистолет за горещ въздух. (thup)

Bobi

Pyrhel

Важно е да не спукаш стъклото с топлия въздух, че така съм виждал как се пука челно стъкло :) И другото - внимавай с пластмасата да не се деформира и евентуално да пречи на движението на рефлектора след това.

Успех и ако имаш възможност - ще е супер ако можеш да направиш някоя и друга снимка да видят хората след теб за какво иде реч като стигнат до същото препятствие (beer)

alishanov

Благодаря колеги,ще снимам дано да ми остане време че днес съм на Рожден ден!Между другото търся си капачка за въпросният фар и ми се ще тази манипулация да я направя когато си намеря капачка за фара иначе сега ако имам късмет ще го отворя но като нямам капачка на фара пак ще се замърси стъклото от вътреи пак ще трябва да го отварям!Така че някой ако има счупен ляв фар  за моето фокусче и капачката му е здрава да ми пише на Л.С.! (thup) (beer)

amplified

Е как ще спука стъклото, то нали е пластмасово?

Pyrhel

Затова казах, че не знам на фокуса как е - може да е стъкло, може и пластмаса да е. Пак трябва да се внимава, ако няма да е за спукване, то ще е за деформиране. То става по-трудна процедурата ако е пластмаса и отпред.

amplified

Ясно...
Ако има достъп до силикона/лепилото аз бих го срязал с макетен нож.

yoshi

машината за полиране (пастиране ) развива големи обороти и ако е пласмаса ако не се внимава може да се деформира,стопи или збръчка а ако е стъкло може да се спука просто трябва внимателно и равномерно да се обикаля целия фар за да няма после ОП. А ако полираш на място без да сваляш фара хубаво трябва да облепиш около фара за да не допираш боядисаните елементи било то калник или друго иначе като време е около 1 час процедурата  :P

amplified

Той отвътре ще е само замацан ;)

alishanov