Нестабилни обороти на презен ход със тресене на двигателя.

Започната от Явор Ламбов, 12 Октомври 2017 23:21:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Явор Ламбов

Здравейте колеги нов съм във форума, много ще съм благодарен ако успеете да ми дадете съвет за проблема който имам с колата.

Преди около месец купих от автокъща кола на жена ми, на която да се научи да кара.
Колата е Форд Фиеста 2007г. 1.6куб.см., 100 к.с., бензин Дуратек мотора с автоматична четери степенна  скоростна кутия, на 79000км.
Колата изгежда запазена горе долу все още е със валиден технически преглед във Германия.
Този двигател е със елетрония дросел, и проблемите които ги прави по долу са само на празен ход на вискоки обороти върви много и подържа без проблем 160км.

1.
Проблема е че, двигателя работи с нестабилни обороти на празен ход,  това се усеща като леко тресене долу в пода на колата.
Тези нестабилни обороти и тресенето се усещат по силно при студен старт, при загряаване на мотора все още се усещат по малко, но не изчезват, не се подържат стабилни на 800 примерно а варират 100-200 нагоре надолу постоянно.
Неприятното е че, при студения старт тези нестабилни обороти и тресенето ги предава силно като тласъци  на скоростната кутия, и при потегляне напред или назад от място колата върви на тласъци и прави паркирването трудно.

2.
Отделно от това колата палеше много трудно придружено със силно задавяне на колата и силна мизризма на бензин през ауспуха.

Това са нещата които направих:
-   Отидох във Мото Пфое и там и направиха диагностика но не показа никакви грешки.
-   На 2-и цилиндър свеща беше зацапана със нагар и като цяло свещите бяха за смяана и там смениха и четерите.
-   Пак там веднага замериха и компресия но има и на 4-е цилиндъра, компресията не беше замерена на студен мотор.
-   От склада изкараха и смениха бобината и всички кабели но нямаше промяна и пак върнаха моите.

Като се прибрах изкарах горивната рейка със инжекторите и забелязах, че след спиране на въртене на стартера инжектора на 3-и цилиндър продължава да капе, и таке е пълнил цилиндъра с гориво и затова колата не е палела.
Купих и смених и четерите инжектора с чисто нови, паленето на колата се оправи веднага но за съжаление останаха нестабилните обороти и тресенето на празен ход което съм описал по горе.
Също смених и маслото и горивния филтър, както споменах по горе колата е с електония дросел, изкарах и почистих MAP сензора, дросела от своя страна е като нов не е замърсен.

1.И сега си останаха нестабилните оборотии тресенето на празен ход.

2.Освен това пак когато е студена колата и след ден два ако не е палена при стартиране на мотора, работи глъхнещо само за няколко секунди на много ниски обороти около 500 об/мин и гасне и това се повтаря няколко пъти преди да запали нормално.

Единственото което остана не проверено е бензиновата помпа и регулатора на налягането на горивото който е закрепен на горивната рейка.

Това е всичко колеги много ще съм благодарен ако успеете да ми дадете съвет от какво може да епроблема, четох тук във форума, че и друг колега го имал същия проблем и при него се оказало липса на вакуум в горивната рейка но това са го открили в Стара Загора, тук Бургас за съжаление съм обиколил всичко каквото може но няама кой да открие от къде идва проблема така че ако случайно знаете къде е този сервиз във Стара Загора или друг в Бг ще отида да я оправят колата.

Това е бладоря яредварително.

Pyrhel

Не е ли с МАФ, не МАП? Ако не си чистил МАФ-а - задължително, заедно с проверка дали е в ред.
Няколко предпложения от мен, с които бих започнал:
1. акумулатор и алтернатор дали са в ред. Ако да - разкачи акумулатора за 10 мин и го закачи пак - да няма някакви кофти адаптации от пикаещия инжектор
2. ламбдата дали е в ред?
3. вакууми?
4. както писа - бензинова помпа/чорапа в резервоара/регулатор(ако има)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

Цитат
Преди около месец купих от автокъща кола на жена ми, на която да се научи да кара.
Колата е Форд Фиеста 2007г. 1.6куб.см., 100 к.с., бензин Дуратек мотора с автоматична четери степенна  скоростна кутия, на 79000км.
колега не мога да повярвам ,че все още има толкова наивни хора .. сложи си поне едни 100к км отгоре на тоя пробег ..