Фиеста 1.8д вдига повечко температурата на антифриза!

Започната от Focus_Tdci, 11 Юли 2017 20:23:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Focus_Tdci

Здравейте колеги пледи 2 дни купих за майка ми една фиестичка 1999г.1.8д 60 к.с джиа има ел стъкла климатиче (работещо) общо взето количката за годинките си е много запазена.Но по пътя за вкъщи 130 км на климатик без почивка взе стрелката на температурата да отива към червеното отбих отворих капака всичко изглеждаше нормално перката си въртеше но като тръгнах да развъртам капачката на казанчето за антифриз взе да фъска силно оставих е така 2-3 минутки после е доразвъртях и изкипя доста антифриз койта беше много стар не може да му се познае цвета и беше станал на парцали имах студена вода литър и половина долях и стрелката веднага се върна по средата на 90 градуса след това имах да измина още 30 км на един доста голям баир пак взе да вдига спрях изчаках е 10 минутки стрелката се върна и се пребрах .Дали проблема е от стария антифриз който ще сменя този петък или е от термостата опипах маркучите този по дебелия който отива от термотата към радиатора си беше мек и не пареше но другия тънкия който отива към казанчето беше много твърд моля ако някой се е сблъсквал със такъв проблем или знае за какво иде реч да сподели ;)

ivony4

Според мен, по принцип, старият прецакан антифриз, ако е стоял дълго време е възможно да е прецакал термостата. Даже ще е добре, ако само него е прецакал, а не например и водната помпа.

vin7

Колега пробвай първо да смениш антифриз, има вероятност да е термостата според мен... Като си сменяш антифриз вземи си добавка за прочистване на охладителната система , хубава профилактика, почиства отлаганията и шлаките, както и радиатора.

Focus_Tdci

Здравейте отново смених на фиестата антифриза казанчето на антифриза и капачката закарах е да е обслужат ремъци ролки казах на майстора да е види защо вдига градусите но като отидох да е взимам каза че е карал всичко било както трябва и какта и да е тръгвам си аз и след 15 км извънградско рак взе да загрява стрелката почти отива до червеното нарочно не е спирам да вида дали ще тръгне да прегрява но не засноява се там стрелката за известно време после се връща да средата кадето е нрмата после пак отива към червеното и така си играе термостата си отваря и ни знам какво да е правя.има още един проблем сега лятото ката тръгна да е паля върти около 10 секунди и тогава пали като загася и веднага врътна пали от четвърт во оставя ли е за 2-3  минути и пак така смених подгревните свещи и пак така като дръпнах маркуча от горивния филтър към помпата изтече мнооого малко нафта възможно ли е да бяга обратно нафтата и за това да върти толково време до като иде до помпата ?

Pyrhel

До колкото разбрах, не си сменил термостат? Гледана ли е на диагностиката какви температури държи...
ПП: Пускай отделни теми за различните въпроси, в темата за антифриза не е най-подходящото място да се говори за въздух в нафтата...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Focus_Tdci

Добре извинявам се че смесвам двата проблема в една тема .Не термостата не съм го сменил защото маркуча след термостата към радиатора е доста топъл и радиатора също е топъл което на мен ми говори че термостата отваря големият кръг ако бъркам попрвете ме  :-* .А на диагностика не е гледана  а вообще има ли някаква букса аз мисля че няма тя е 1.8 чист дизел 60к.с 1999г.

G_o_c_e_v

Не си прав! Термостата може да отваря съвсем малко и ти усещаш, че маркуча се стопля, но в движение не е достатъчно за да се охлажда пълноценно двигателя. Най малкото трябва да се извади и да се свари в канче, за да се види дали се отваря напълно термостата.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Focus_Tdci

Добре значи  може да се свали само термостатчето а като го сложа във вода да го варя какво да очаквам да се случи и колко време трябва да продължи процедурта ?

G_o_c_e_v

На термостата трябва да пише някаква цифра. Това е градуса на който трябва да е НАПЪЛНО отворен. Ако имаш от къде да вземеш термометър (било то и от тези дето мязат на водно пистолетче) почваш да загряваш водата с термостата в нея и следиш градусите. Ако до достигането на максималните градуси отразени на термостата той още не се е отворил напълно, значи е за смяна.
Пример: ако на термостата пише 82С и при загряване термометъра отчете 82 градуса, а термостата не е напълно отворен е за смяна.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Focus_Tdci

Добре тази неделя ще се захвана със тази задача дано само да не е много ръждив че голяма гняс излезна като сменях стария антифриз и ако е много ръждив дали ще успея да видя градусите на който отваря но и да не успея ще следя със термометъра ;)

V.Buzev

Щом си видял гняс в антифриза задължително е трябвало да смениш и термостата. Със сигурност се е набил със смрадове и ръжда.
Водната помпа как ти е?