Пътят до морето - приключение или забавление?

Започната от butoff, 06 Юли 2017 12:26:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

butoff

Откъде пътувате от София до Варна?
През Хемус със затворения тунел или през Тракия и задръстването на Слънчев бряг.

За Гърция-споделете как са КПП-тата.
:)

Septerra

От София за северното море пътувам по долната магистрала, после през Ришкия проход до Шумен и от там по стандартния път. Много бързо и ненатоварващо става, почти целия път ти е магистрала.

Pyrhel

Магистралата между Пловдив и Стара Загора, както и пътя около и в Карнобат са доста зле (bgm)
Ришкия 2013та мисля го асфалтираха, че преди беше също зле, сега е ОК, дано само няма някоя катастрофа по завоите, че няма минаване.
Аз може би бих използвал Хемус в подходящи дни/часове, за да избегна лудницата и нервите.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Цитат на: butoff в 06 Юли 2017 12:26:06
Откъде пътувате от София до Варна?
През Хемус със затворения тунел или през Тракия и задръстването на Слънчев бряг.

За Гърция-споделете как са КПП-тата.
За Варна най бързия вариант е София - Карнобат по АМ Тракия, Карнобат - Шумен през Риш и от там по АМ хемус към Варна
Гърция - аз ходя през Маказа, най добре е да пътуваш през нощта в посока Гърция, и 5,30 - 6,00 да си на пункта - и минаваш веднага... После започва да се събира опашка

ivchotr

Цитат на: Septerra в 06 Юли 2017 15:16:42
От София за северното море пътувам по долната магистрала, после през Ришкия проход до Шумен и от там по стандартния път. Много бързо и ненатоварващо става, почти целия път ти е магистрала.

За последно на отиване минах по този маршрут миналия октомври. На връщане си минах през Търново и по Хемус. Ми на връщане стигнах по-бързо, отколкото на отиване, като се има предвид, че на отиване съм държал максималната скорост за магистралата, че и отгоре.

hotblooded

Цитат на: ivchotr в 06 Юли 2017 21:13:42
За последно на отиване минах по този маршрут миналия октомври. На връщане си минах през Търново и по Хемус. Ми на връщане стигнах по-бързо, отколкото на отиване, като се има предвид, че на отиване съм държал максималната скорост за магистралата, че и отгоре.
Октомври е ключовата дума....  Сега сме юли - всичко живо или отивам или се връща на море, а 2 тунела и два моста по Хемус работят на половина

opex

Пловдив-Стара загора - държите 145 в лява лента и няма да ви друса. С тази скорост много рядко ще ви се налага да се прибирате.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Gredarov

momo76

Цитат на: Gredarov в 07 Юли 2017 03:05:17
Тунелите на хемус вече са отворени
Само единия. Витиня е затворен все още.

ValkataFF

Преди седмица пътувахме към морето, иначе когато тръгвам на почивка за повече дни изобщо не избирам от къде да мина за по бързо , гледам да се наслаждавам на пътя.Маршрута ни беше София - Плевен (с преспиване при едната баба с детето )-Бяла - Лозница (при другата баба, е там имаше малко ремонт на пътя ) - магистралата от Шумен-Варна и крайна точка Албена . С дете на път и то към море  си е приключение ,  но важното е почивката.

solo5

Цитат на: opex в 07 Юли 2017 00:57:22
Пловдив-Стара загора - държите 145 в лява лента и няма да ви друса. С тази скорост много рядко ще ви се налага да се прибирате.

С под 160 в лява лента ще се прибираш много често, особено сега през лятото

P.S. Иначе думите на Премиера, че имаме магистрала слънце (за Тракия) сигурно са майтап. Двулентов път във всяка посока, по който важат правила за магистрала - Да, но път който да отговаря на магистрала - Не

ivchotr

Онзи си мисли, че разтяга лакардии на слепи бабички, които по-далеч от хоремага на село не ходят. И пак ми е чудно как още му вярват хората.

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

butoff

Колеги от Варна пътуват по северния маршрут, но аз съм доволен от пътя Тракия-Ришки-Шумен-Варна.
Изпробвано  и в двете посоки, добре се пътува.
:)

nixel

Цитат на: butoff в 21 Юли 2017 23:41:35
Колеги от Варна пътуват по северния маршрут, но аз съм доволен от пътя Тракия-Ришки-Шумен-Варна.
Изпробвано  и в двете посоки, добре се пътува.
И на мен това ми е любимия маршрут. Преди малко се прибвах от Велинград.
Ей големи обирджии по магистралата!
В Добрич си напълних резервоара 42,468 литра газ за 31,85лв. На магистралата преди Пловдив - 42,85 литра за 44,15лв
На връщане се отбих до Ямбол да заредя  (race)