Кора под двигателя на Фокус 1

Започната от npyah, 24 Октомври 2017 10:58:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

npyah

Здравейте. Отскоро съм собственик  на Фокус 1 бензин с двигател 1.6 Зетек. Купих колата без кори под двигателя и той много се цапа.Под пистовия ремък също няма никаква защита. Като мина през локва пистовия ремък почва да пищи дразнещо а се мокрят и ролките му.
Питането ми е има ли фабрично кора под двигателя  или поне кора под  обтяжната ролка на пистовия ремък на бензиновите двигатели .

locke

Има малка кора под ролките, но пак се мокри. Под двигателя кора имат само дизеловите

npyah

Много тъпо измислено.Какъв е проблема и бензиновите да имат кора?При мен липсва дори малката кора на пистовия ремък .Не ми се мисли как ще е зимата.

locke

Кората под пистовия ремък са я сваляли при смяна на ангренажа и затова липсва. Преценили са, че бензиновия двигател няма нужда от защита отдолу и затова излизат без. Кора от дизелов не знам дали ще пасне, а и трябва нова да търсиш, защото втора ръка са потрошени. Има нови автомобили с метални кори отдолу, който наистина предпазват, а тук е просто една слаба пласмаса, няма голям смисъл от нея.

npyah

Ще потърся да купя поне кората под пистовия ремък.Поне малко да пази от вода и боклук. Благодаря за отговорите.

dimkaraganchev

Пластмасовата кора въобще не я слагат за защита на двигателя. По-скоро за защита на природата от мръсотиите на дизелите.  (tooth)

hienata76

Аз си сложих веднага след закупуването му,горе долу преди 5 годинки.Купувана е от тук:
https://www.avto.bim.bg/Kori-pod-dvigatel-za-FORD-FOCUS-ot-1998-do-2004_m169t30.html

Пасва безпроблемно ,но трябват специално за нея едни правоъгълни щипки,които си "купих" допълнително от мото пфоето. Там като ме видяха с кората и се хванаха за главите. Казаха "Моделът не излиза с кора от завода",така като ме гледаха :) и ми  подариха щипките ,даже пожелаха успех с монтажа :)