Фиеста 2009-та - проблем с климатика

Започната от grafa, 24 Юли 2017 21:46:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

grafa

Здравейте. Онзи ден по магистралата и извънградско 2-3 часа. По едно време усетих, че силата на струята въздух е намаляла. Спрях климатика - същото. Без да съм въртял нищо /колата е с климатик/. На другият ден си беше ок, но по едно време пак намаля. Доста е дразнещо, защото само шуми, а въздуха е слаб и не охлажда колата. В интернет има теории са слаба ел. система, алтернатор и т.н, и автоматично маналяване на натоварването от колата при много ел. консуматори. При мен беше пусната музика само, освен климатика. Идеи?

grafa

Днес забелязах нещо друго - двете духалки от към шофьора изкарват осезаемо по-малко студен въздух, отколкот другите две. При пасажерски те е леден, докато тези от към мен в началото дори не е съвсем студен.

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

grafa

И аз за това си мисля, но ми се ще да не е това проблема. :D Някой има ли идея тези клапи къде са, настройват ли се, сменят ли се и т.н.... Той не е двузонов, не знам защо така дели струята и как функционират клапите.
Сега спрях климатика да издуха малко влагата ... от левите клапи въздуха стана почти топъл. Явно меша. Някаква идея къде точно се намира това, което прави евентуален проблем?

Pyrhel

Клапите са около (обикновено след) вътрешното радиаторче и не се настройват, не се и сменят, по-скоро се ремонтират, ако са спукани.
От всички леви духалки ли е топъл въздухът? Имам предвид - горе на таблото, при краката на пасажера и под шоф. седалка? Възможно е и някоя от тръбите да се е разместила или уплътненията при снадките да правят мизерия - те са от скапан дунапрен, който с времето се разпада.

А сигурен ли си за десните, че духат студено и като намалее струята моторът на климатика намалява ли оборотите или си духа със същата сила?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.