Покупка на Мондео 3 TDDi

Започната от boabab, 29 Юни 2017 19:18:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

boabab

Здравейте колеги, видях едно мондео в карс и мисля да отида да го гледам, обаче не разбирам мн от дизелови автомобили и искам да ви попитам за какво да се ослушвам и оглеждам . Скъпи ли са им частите, тъй като сега имам фокус мк1 2.0 Зетек , предполагам мондеото ще е с доста по-скъпа поддръжка тъй като е по-висок клас кола. Благодаря ви предварително, ето я и количката :
http://www.cars.bg/offer/c2190699

Mondeicho

Тази е от първите години на производството. Двигателя НЕ е комън рейл, т.е. теоретично би трябвало да няма проблеми с дюзите(също така ремонта е по-евтин). Салона е претапициран според мен, защото не съм виждал подобно изпълнение. Иначе смяна маховик около 700-1000 лв. с труда и разните ролки и обтегач на пистовия ремък около 300-500 лв. в зависимост от марката и цената на труда. ГНП-то също е цифра ако се налага ремонт, но тези неща не е казано, че ще ги правиш. Зависи как е поддържана колата и на какви действителни км е. Задължително отиди на сервиз или най-малкото вземи човек с теб, който си има на представа какво да гледа.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

ihovahi

Това са калъфки на седалките  :)) :)) :))
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Mondeicho

Дано, че не ми стоят на място. (rofl)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

opex

Дълъг пост написах, но го затрих.
На кратко - не съм експерт по мондео мк3 дизел, но има доста въпросителни неща в тая обява, заради които с лека ръка да я затворя и да я подмина.

Тъжната реалност е следната: за да си купиш читава кола 2001-2004та трябва да се приготвят около 5000лв.
3500лв за покупката и още 1500лв за да се стегне бетон.

Тъжна, защото не са малко пари (за някои поне), а е все пак кола на 15 години средно.

Мога да напиша доста дълъг пост, защото съм на тая ръченица от близо 3 месеца, но дългите ми постове повечето ги подминават :D
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique