Фланци за Фиеста VII 1.6 TDCi - 2008

Започната от Бари, 06 Октомври 2017 10:41:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бари

Здравейте! Търся фланци за посочения модел Фиеста, който капарирах тази седмица и ще си взема и регистрирам другата. Колата е с мотор 75 к.с., не търся да й придавам спортен вид, а искам просто по-голяма стабилност на пътя. В момента колата е с джанти 16 и летни гуми 195/50/16, предстои да купя зимни същия размер. Колко мм фланци препоръчвате за нея и можете ли да предложите от къде да ги взема/поръчам? Ще имам ли нужда от други болтове, за да могат да се монтират фланците или със стандартните ще стане?
Благодаря!

Бари

sinnerman

Здравей,  фиестата. 1.6 tdci от 2008 е с 90 к.с. За 16 инча джанти на тази кола правилният размер гуми е 195/45/16. Фланци се използват ако джантата не е с необходимия офсет. Не разбирам идеята ти. Ако джантата е оригинална и добавиш фланци, ще намалиш офсета и ще я изнесеш навън. От което ще последва опиране в подкалника или веждата. И последно, джантата се затяга с гайки.

Бари

Колега, благодаря ти за отговора!

Това е колата, знам със сигурност, че е 75 коня, и тук виждам, че двигателят е 1.6 TDCi. Ще се радвам, ако е 90 - повече = по-добре. -> https://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=8033

Относно гумите, сега виждам на снимка, че колата е със 195/45/16, но на същия сайт отгоре пише, че препоръчват 195/50/15. Това ме е объркало, аз от там гледах.

За фланците, четох, че поставянето им подобрява стабилността на колата. Не съм запознат, нямам идея как и защо ги слагат хората, но аз свързвам фланците със спортно шофиране, съответно по-добра стабилност на колата, и затова питам и аз. Идеята ми е да е по-стабилна на завои и при висока скорост.

От твоето мнение разбирам, че няма полза от тях при моя случай. А и аз колата ще я карам предимно в София, извън София рядко ще излизам.

Pyrhel

Обикновено пружини и амортисьори се сменят за по-голяма стабилност, стабилизиращи щанги... От тия 2 см разширена стъпка, резултатът ще е нулев ако продължи да се клати.

http://www.etis.ford.com/ - тука гледай
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

sinnerman

Здравей колега,
Фиестичката  има добро окачване и ако няма да се състезаваш, не е необходимо да променяш нищо. С 16 ките много друса, затова препоръчват 15 ки. Ако зимата караш градско, няма сгряване. Не мисли, че нещо е развалено. Не е. Вземи си един електрически отоплител от Кауфланд. За двигателя, този модел е с 1.4tdci -68 к.с и 1.6tdci- 90 к.с. Дай VIN да я видим с какъв двигател е. Следващия модел от 2013 има 1.5 tdci 75 к.с.
П.П. Сега видях, че за някои пазари се предлага и 1.4- 70 к.с и 1.6- 75 и 95 к.с