Грешка във фаровете

Започната от Клара, 17 Май 2017 16:11:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Клара

Здравейте. Имам мондео 4 комби 2009 което показва грешка във фаровете. Въпреки грешката всичко си работи нормално. Ако загася и запаля грешката изчезва, но за малко и после пак се появява. Не пречи по никакъв начин на фаровете но е доста дразнещо да свети на таблото. Някой знае ли какво може да се направи?

Клара

Аз ли да съм първата с такъв проблем :-[

V.Buzev

С какви крушки си? Да нямаш нещо изгоряло по фарове/стопове?

Клара

Няма изгоряла. Всичко свети. С обикновени кришки е - не е с ксенон. Завиват нормално и мърдането нагоре-надолу също работи.

Alexi

това е масово заболяване на тия фарове с лупата преди фейса ,лекува се със смяна на фара

Клара

Това не звучи никак евтино решение (rofl)
Какво им става на фаровете при положение, че си завиват и всичко им свети? Не могат ли да се оправят?

Alexi

ти сигурна ли си ,че колата е произведена 2009 а не 2008 - провери по ВИН

Клара

Ами да в талона си е 2009та.

jovani68

И аз имам тази грешка. Появява се само под минус 8. Излиза само при запалването и после се маха. Това е само когато светлините са на Auto демек винаги :)
Ако има решение с радост ще го чуя.

Alexi

Цитат на: Клара в 24 Май 2017 23:32:17
Ами да в талона си е 2009та.
това е дата на регистрация не на производство .. питам ,щото тоя проблем понякога се оправя с ъпдейт на софтуера ,но само на първите произведени 2007-8

Pyrhel

На Борко с ъпдейт на софтуера му го причинихме тоя проблем ако помня правилно :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

burzohoda

Клара, да не би случайно на таблото да ти свети жълта лампичка на предницата на колата, ако е така проблема е в буксите на фаровете, свалете фаровете почистете буксите ( клеясват ) и ги напръскайте с контактен спрей, след което ги поставете. Тогава изгасва жълтата лампа и показва че светят фаровете на таблото.
Прикачил съм снимка когато не е почистена буксата а всичко работи.