Проблем с предно стъкло!!!

Започната от alishanov, 17 Януари 2012 18:37:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

alishanov

Не знам да ли само при мен е така но вече няколко сутрини като тръгвам за работа и като вляза в колата предното стъкло и страничните стъкла са целите в лед!Смених филтърът на климатика но проблема продължава да го има!Някой има ли на представа защо се получава така ? (headbang)

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

от някъде ти влиза влага в купето .. при мен става когато зимата при сняг и киша многократно влизам излизам от колата парното топи снега вътре и сутринта прозорците са в лед и отвън и отвътре ..

alishanov

Pyrhel

Начи както каза Алекси - има влага вътре. Вечер преди да я заключиш - остави 1-2 минути врата отворена да излезне топлия въздух. Капака над филтъра за купето да не пуска вода и да ти мокри филтъра?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

mitakinen

Може да пробваш и да сложиш влагоабсорбатор от типа на Церезит - в Автобил бяха давали такъв съвет преди - и да се поставело вестник под стелката

amplified

В Англия си имат специални за автомобил - едни торбички и си ги закачат на пасажерската седалка да висят и гледай що вода дори лятото. Там обаче много вали ;)

alishanov

Благодаря на всички за отговорите !

alishanov

Цитат на: amplified в 18 Януари 2012 15:39:52
В Англия си имат специални за автомобил - едни торбички и си ги закачат на пасажерската седалка да висят и гледай що вода дори лятото. Там обаче много вали ;)

Колега такива торбички има ли някъде да се продават в България?

amplified

И аз имах подобен проблем, но много по-слабо изразен.
Запотяваше ми стъклото при по-силен дъжд, но го отстраних.
Оказа се, че влиза вода от филтъра под чистачките и директно през парното в краката на пасажера и от там мокър мокет и влага и смрад. Уплътних хубаво филтъра, мазах със силикон всички фуги и проблема си отиде. Новият собственик не се е оплакал от тоя проблем, а аз постоянно го питам т.е. съм се справил  :P

Та след това въведение исках да кажа, че съм търсил и аз, заради този проблем, но никъде не можах да намеря тук.
Между другото има едни в Джъмбо, обаче на мен ми се наложи да им надупча стабилно горния филтър иначе не искаха да поемат влагата. Бяха 2 лева преди, размерът им е що годе подходящ да се намести някъде.