Странно поведение на електрониката на МК4

Започната от g_vulev, 23 Май 2017 14:50:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

g_vulev

Имам един странен проблем откакто съм закупил автомобила, преди 3 години. През топлите месеци, особено големите горещини, се проявяват следните проблеми: лоста на мигачите отказва да ги включва (особено левия показател), лоста за чистачките също отказва на моменти, датчика за колана се задейства при поставен колан, бутоните на автопилота също отказват през повечето време. В по-хладно време и през зимата нямам никакви проблеми  :-[ Ходих в МП и в незнаен брой други сервизи, всеки вдига рамене и предлага замяна общо взето на всичко каквото се сетиш. Търсих информация в интернет за подобен проблем, но не открих..

V.Buzev

Ако помислиш логично описаните от теб проблеми са температуро зависими, тъй като се появяват при горещо време. Общото между описаните от теб неща е комфорт модула на колата - при Форд се води GEM мисля. като се напече колата на слънце или при по-висока околна температура се провяват проблеми, които са обвързани със студените спойки по платки и модули (така ми беше при мен на Мегана с модула за управление на степените на вентилатор на парно/климатик - след презапояване всичко си дойде на мястото). Намери си свестен ел. сервиз да огледат нещата иначе пак ще хабиш нерви през лятото.

Septerra

При МК4 съм чувал за неработещи бутони на круиза, просто се прецакват с времето и това е. Пробвай да смениш лостчетата на мигача само, примерно, да видиш дали той ще започне да работи безотказно. Ако и с новото лостче го има проблема, значи е от модула. Ако с новото лостче няма проблеми, значи сменяй всички бутони, от които има оплакване.