Focus 1.8 TDCi 02 115 проблем

Започната от БориславБойков, 21 Март 2017 20:05:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

БориславБойков

Здравейте колеги първа тема ми е тук и изобщо..
преди няколко месеца си взех козичката с проблем не искаше да върви оказа се откачен MAP датчик закачихме го и колата си тръгна доста приятно карах си я с кеф докато преди месец не ми направи следния проблем движех се на 5-та с 100-120 и придърпа направи го веднъж при което намалих след което го направи още няколко пъти започна да мига лампата за подгревните свещи и угасна докато бях още в движение изключих от скорост и запалих на стартер колата пак си тръгна докато след няколко километра не го направи пак и повече не иска да запали.. закарах я на майстор който ми каза че са дюзи но не се занимава с тях защото било доста несигурна работа поразрових се във форума четох за датчика на разпределителния вал стори ми се най-ефтиния варянт та го смених с чисто нов но без разлика закарах я в 2-ри сервиз бивши работници на мото пфое казаха ми че е отчела грешка за ниско налягане в рейла направиха и теста с обратна нафта и 1-ва и 4-та връщаха доста нафта само при въртене на стартер почна да пълни колбичките закъпих 2 рециклирани дюзи сложиха ги грешката изчезна но все още не искаше да пали само припалваше по цилиндър от време на време при което ми казаха да си я взимам защото не им се занимава вече с нея .. закарах я най-накрая в мото пфое плевен човекът си я закачи на диагностика и ми програмира дюзите нямаше грешки но все още не искаше да пали предположи че е прогоряла някаква гарнитура на EGR клапана и се дави в собствените си изгорели газове и затова не пали оправиха клапана но все пак не палеше запалиха я с някакъв спрей и все пак работеше неравномерно и пушеше много работи най много една минута с гас на 1500 оборота защото иначе гаснеше мислеха че дюзите не са работели от давна и имало такъв случей в който след смяна на дюзи тка се е самооправила огасна с някакво тракане казаха че така тракала пикаеща дюза и ми казаха да си я взимам защото работата ставала дебела и скъпа тка вече месец обикалям по майстори и никой нищо не прави може ли някой да ми даде съвет какво да правя .. четох много за подобни проблеми на колеги но ми свършиха идеите
извинявам се за дългата тема..поздрави

Alexi

дюзи като се рециклират е добре да се генерира наново 16 цифрения код написан на тях ,и новия код да се въведе в ЕКУ-то .. ако това не се направи няма да работят добре а е възможно и да не пали .. това горното не се прави в гараж за съжаление ,иска се читав сервиз

Pyrhel

TDCi-то е много калпаво във Фокус мк1 - помпа, инжектори или и 2те... Свалят се и се проверяват на стенд.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

БориславБойков

Дюзите ми ги  програмираха в мото пфое но тка и не запали продължаваше да си припалва на 1 2 цилиндъра както е и до сега..
едни от думите на майсторите там бяха по добре си го пребери и го разпродай на части не си заслужава да вкараш пари колкото за цялата кола в части и ремонт..
тка или иначе имам вече 4 резервни дюзи разглобих ги гледайки клипчета как ги рециклират сложих частите в обезмаслител за вечерта позачистих ги малко сякаш имаше някаква мизерия по тях беше се клистализирала зглобих ги и ги сложих непрограмирани на стартер си беше без промяна но започна да ми писва от нея и я пуснах по едно баирче.. ясно ми е че можеше да прескочи зъб да скъса ангренаж и т.н. позасили се включих 3та пуснах съединителя и запали работи на никъде за 1 2 секунди и се оправи даже сам не вярвах давах и гас даже се чуваше и турбото вървеше си без проблеми иииии пак придърпа припуши и угасна..
махнах маркучетата за обратна нафта и от 1ва пикаеше .. зачистих я .. завъртях на стартер почна от 4та .. зачистих я .. и почнаха да се редуват 1ва 4та .. започвам да си мисля че помпата ги задръства .. но ако е тя засщо само 1ва и 4та 2ра и 3та едвам едвам пълнеха мъркучето в сервиза с теста за обратна нафта .. дали ако взема 2 чисто нови дюзи ще се оправи .. не са малко пари а съм доста ограничен в момента 
забравих да добавя на диагностиката в мото пфое ми казаха че помпата ми прави 230 бара преди да я мъчат да я запалят след като я запалиха и угасна закачиха я пак и казаха че помпата пак си ги е правела 230 бара  но не се задържали ? губела налягането от някъде ? дюза?! ..

Pyrhel

Знам, че е неприятен момент и се търси най-лесното решение, ама колко по-ясно да го напиша, че такова няма:
Цитат на: Pyrhel в 21 Март 2017 23:59:42
помпа, инжектори или и 2те... Свалят се и се проверяват на стенд.
След клипчетата попрочете ли какъв е проблема? А за купуването и експериментите от скръндзлък - винаги можеш да си купиш 1 инжектор, като не стане - втори, като пак не стане - трети, като пак не стане - 4ти, като пак не стане - помпа... Примерно.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

БориславБойков

не съм убеден че е в тях проблема колега за това се допитвам до вас.. и сам се досетих че ако имам заминал инжектор и си купя нов би трябвало да тръгне.. лесно е да вкарам сумата за която купих колата в дюзи и помпа и ако се окаже че не е от тях какво правя оставам пак с купчина желязо което гние пред блока самоче парите които са в нея са по х2 
ако е помпа защо да задръства само 1ва и 4та
ако са дюзи как тка от веднъж се преебаха 2
ако наистина са дюзите взех 2 рециклирани и пропикаха и те
възможно ли е да е нещо друго по електроника или знам ли 
без никаква грешка с добро налягане навсякъде с пикаещи и непиещи дюзи прави едно и също само припалва
някаква друга идеята можеш ли да ми предложиш или някаква мисъл от какво може да е
и от мото пфое ми казаха ако наистина искам да я правя да ходя да си взема нава помпа и дюзи за да са сигурни че не са те та тогава ще я погледнат

ще ставам и аз майстор идваш при мен с проблем казвам ти върви смени всичко и ела да ти кажа че я оправих   :D

БориславБойков

Цитат на: Alexi в 21 Март 2017 20:11:54
дюзи като се рециклират е добре да се генерира наново 16 цифрения код написан на тях ,и новия код да се въведе в ЕКУ-то

дори и само да се разкачат ? пак ли трябва да се програмират .. след като ги програмираха ги свалях слагах стари и после пак ги върнах...

Alexi

ако ги върнеш по местата им не би трябвало да има проблем .. но така да слагаш различни дюзи без да им програмираш кодовете и да очакваш мотора да работи добре - губиш си времето няма да стане .. и програмирането им имаше някаква тънкост брояха се от дясно наляво а се програмираха в реда на запалване или нещо такова беше ,не е за човек който не го е правил

БориславБойков

update пак запалихме колата със спрей със стари изчистени от мен дюзи колата заработи 3-4 мин и угасна след като ги отворих видях че клапанчетата пак са заяли.. като ги изчистих и сложих случката се повтори..
след 2рия опит спря да пуска нафта към рейла..?
има ли електроника която може да спира подаването на нафта от помпата към рейла?
не мисля че е засмукала въздух от някъде но все пак е възможно..
утре ще се закача пак на диагностика

Alexi

мда има .. като не ти отварят дюзите много се вдига налягането и компа спира подаването

БориславБойков

Ще видим след диагностиката какво ще излезе ако го направи пак ще ходя да ми ги програмират проблемът ми обаче е че на едната от старите ми го няма кода ..
Защо обаче след всяко палене клапанчетата забиват .. Страх ме е да не взема нови и да ги задръстя..

БориславБойков

здравейте пак колеги
направихме диагностиката силно се надявах да ми каже 2 дюзи върви копувай и карай 
оказа се че не компа е спрял подаването на нафта от помпата а самата тя здаде багажа
отделно и дюзите
тези пари коита са за рециклирани помпа дюзи или пък за нови ги нямам а и да ги имам няма да ги дам
таа ако на някой му трябват части без помпа и дюзи насреща съм
правя и промоция за преден прозорец с винетка карана само няколко дена :Д

просто не съм уцелил на кола.. или авто къща..

благодаря за мненията и помоща

поздрави 

darkfirebg

Искренно ти съчувствам.. И аз си купих TDCI Декември и вече съм налял около 2.5к допълнително в нея..
То не бяха турбота, гарнитури, маховици..

nuHaKoJIaga

Дюзи попринцип се сменят/рециклират и 4-те, защото една ако тръгне, ще тръгнат и всички останали.

За 3 години и 30 хиляди километра като изключим ремонта на дюзите, който дойде след 20к и след чипосването, не съм имал никакъв сериозен ремонт(да не кажа, че и ремонт като цяло не съм правил с изключение на един протекъл семеринг). Единствения проблем е, че сега искам да я продам, за да си взема по-нова кола и никой не иска да даде парите, за които съм я обявил, просто защото е пълно с такива Фокуси за под 3000 лева, на които обаче им се обаждат дюзите след 2000 км и цената на колата почти се удвоява. Не знам за колко пари сте си взели колите, но има причина цената на определени модели автомобили да варира в доста голям диапазон(като например нашите Фокуси ги има от 1500 до 4000), просто защото някои са поддържани, а от други някой иска да се отърве. Сложното при тези Фокуси е, че си е нужна диагностика преди покупката, за да се види хубаво горивната система, която е капризна, но иначе е в пъти по-добра от на другите дизелови двигатели на модела - много по-тихи и по-икономични.

БориславБойков

update  :D
Колеги преди няколко дена времето беше хубаво и реших да я побъзикам още малко..
Взех си клапан за помпата и налягането се върна. Започнах да свалям дюзите една по една като ги закачам на мястото на 1ва дюза, но на самата тръбичка на рейла без да е монтирана в двигатела.. буквално отвън да ги видя как и дали пръскат..
2-ра и 3-та дюза за които в мото пфое ми казваха че са наред не пръскаха изобщо. Закупих си диагностика на autocom cdp+ и се захванах отначало, изчистих всички дюзи понеже вече имам 8 сглобих от тях 4 сложих ги, програмирах ги и колата запали.
Оставих я да работи 5-10 мин на тихи обороти и си работеше перфектно без прекъсвания без да тресе нищо.. позагря малко и почнах да и давам гас до 2-3к обороти без никакви проблеми, след не кратко държане на 2-2.5к обороти едната дюза пак запече и тка си остана сега си пали и работи, но на 3 цилиндъра..
няма да я бъзикам повече, търся си комплект дюзи мисля да си поръчам от англия сякаш са по евтини..
и така колеги поне сега разбрах че не е нищо чак толкова сериозно и критично :D

някои знае ли кой точно модел дюзи са за този двигател понеже имам и от двата .. предния собственик явно се е правил и тои на майстор като мен .. EJBR01601Z или EJBR02201Z .. ??

Alexi

трудно е да се разбере с какви дюзи е излязъл точно от завода ,че са няколко вида в зависимост Евро 3/4 година и т.н. някъде във форума имаше таблица с тия дюзи

К.Методиев

Не съм чел цялата тема, но блокирането на разпърсквачите е в следствие на пускане на стружки от помпата, след разглобяване почистване обикновено тръгват, тези дето не пръскат са им блокирали разпръсквачите почисти ги във вана и ще тръгнат.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.