Tурбо от Focus 1.6tdci, 109к.с. на Focus 1.6tdci 90к.с., възможно ли е?

Започната от ivopolr, 24 Май 2017 09:21:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivopolr

Здравейте колеги! От няколко дни ми се върти една мисъл в главата. Както знаете мотора на Фокус 1.6tdci е в две вариации от към мощност, съответно - 90к.с. и 109к.с.. Доколкото съм запознат разликата е само в турбо-комперсора. Този на 109к.с. е с променлива геометрия, което осигурява по-високата мощност. Мисълта ми е следната: - вместо да чипосвам колата си, която е с двигател 1.6tdci, 90к.с. за да увелича мощността, възможно ли е просто да й сменя турбината с такава от  1.6tdci, 109к.с? Благодаря за търпението!

Alexi

а кой ще управлява тая променлива геометрия ?

Pyrhel

Със софтуер започват да вървят по-сладко от 109 к.с., не се вкарвай в приключения.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

yumyum

Тц,още и интеркулер,управление на геометрията,еку и куп още глупости трябват а файдата не е особена.Чипосвай и пиши как и колко е излезнало.Карам и двата варианта и в града разлика няма,извън градско малко по добро ускорение и по висока максимална скорост ама от нея точно не виждам смисъл,разликата е че 90 коня умира след 160 и стига до 180 а 109 к.с. на 180 динамиката се забавя и максимума е на 200.И по мое мнение тези скорости не са никак безопасни за над 10 годишни коли.