Надграждане към табло от фейслифт

Започната от ivopolr, 12 Май 2017 16:06:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivopolr

Здравейте колеги, търсих но не намерих писано по темата която пускам. Гледах по руските форуми, че доста притежатели на преди фейслифтови фокуси мк2 успешно ъпгрейдват инструменталните си таблата си с такива фейслифтовия модел. И тъй като вече бях започнал да сменям в купето зелените светлини с червени /каквито са при фейслифта/ остана да го направя само с таблото. Затова се снабдих с табло от фокус мк2.5, 2008г., 1.6TDCI, 109hp.  Да поясня, че мат фокус е мк2, 2006г., 1.6TDCI, 90hp с малък с малък дисплей и цифри светещи в зелено. При снабдяването с новото табло предвидливо поисках и транспондера от ключа на фейслифтовия автомобил и съответно ми бе доставен с таблото. Не съм флашвал софтуерно новото табло и все още си е с показанията от автомобила донор.
Ето го и проблема: Премахнах стария транспондер от ключа на автомобила и на негово място поставих новия.  Новото табло си разпознава транпондера и при включване на контакт сигналната лампичка на таблото светва в и си остава в режим на готовност, лампите на другите системи светват и когато компютъра завърши проверката изгасват, както и трябва да е, но при завъртане на ключа в положение за запалване стартера на върти. Къде може да е проблема?

ivopolr

Пропустах да отбележа, че моя ключ е обикновен с право перо /с вграден транспондер - честота: 433 Mhz, чип за имобилайзер: 4D 60/ а транспондера донор е от сгъваем ключ/ с честота: 433 Mhz и чип за имобилайзер: 4D 63 - 80 bit/. Ето го и старото табло:

Pyrhel

Безсмислено си взел другия транспондер. Таблото така или иначе трябва да се върже към другата половина на имобилайзера.
Сега новият транспондер трябва да се обучи към имо-то и за предпочитане да се изтрият старите.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivopolr

Т.е. обучение на имобилайзера или транспондера? Или пък на двете?

Pyrhel

В настоящия момент и на 2те. Ако останеш с твоите транспондери - само имо-то.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivopolr

Разбрах, благодаря ще чета как става обучаването на имо-то. Поръчал съм си от Алиексперс OBD2 и инсталирах FORScan с лицензията.

К.Методиев

Има опция за синхронизиране на таблото в foscan.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

ivopolr

Можеш ли да конкретизираш или да дадеш линк ако е писано по въпроса. Аз чакам един ЕЛМ327 от Алиекспрес и още не съм разцъквал Forsckan-a.

К.Методиев

Като влезеш в опциите за PATS ще го видиш.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

ivopolr

Бях си запазил час в Мотопфое Варна и вчера ги посетих. Замениха ми таблата и сега съм с фейслифтовото. Според приемчика ми е направено само обучение на двата ключа.  Удоволствието ми струваше 58.80лв. автомобила ми престоя около час и половина.