Focus 1.6 D мирише на нафта

Започната от d3vian, 04 Април 2017 10:59:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

d3vian

Колеги, здравейте и предварително се извинявам ако повтарям и потретвам темата, ама специално за миризмата май не намерих нищо. Та към въпроса.. колата е 1.6 дизел 88 коня, 2011 година. От известно време вътре в купето на моменти ( не постоянно ) мирише на нафта. Миризмата е адски натрапчива, силна и задушлива дори. Като погледнах двигателя, видимо няма нищо омазнено или разлята някъде нафта. Само забелязах, че на последна дюза (най-дясната) около нея има сложен мисля, че черен силикон, който разчоплих преди да разбера че е силикон. Да ме насочите на някъде къде да търся?

Alexi

щом мирише отнякъде тече ,иди на канал/подемник огледай добре коша на мотора отдолу

ivchotr

На нашата печка й течеше ГНП-то и в купето се усещаше доста. След ремонта спря да мирише. А пък ГНП-то е отдолу и ако не си на канал или по гръб под колата, не се вижда. Освен това и кората под двигателя също задържа нафтата.

d3vian

при първа възможност ще отида на канал или подемник

Mondeicho

Пипай с ръка, трябва да има някъде мазно от нафтата, при запален двигател да се усети откъде идва миризмата. Измий хубаво преди това двигателя и после огледай внимателно...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

butoff

Провери нафтовия филтър в двигателния отсек. Някои модели имат отдолу капачка за източване. Капачката изпуска понякога.
:)

d3vian

свалих кората отдолу няма видими течове, но докато работеше двигателя миризмата беше доста натрапчива, проверих и маркучите към парното добре са си.. не знам вече, ще се ходи на майстор май...

ivchotr

Този двигател има ли маркучи за обратната нафта? Понякога се напукват и от там сълзи леко, но пък достатъчно за да умирише купето.