Проблем със габаритите и осветлението на таблото и бутоните

Започната от senatora, 16 Януари 2012 09:28:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

senatora

Имам нужда от малко помощ!!!
В събота пътувах и всичко си беше ОК,но вечерта ми се наложи пак да карам и се оказа ,че нямам габарити,както и осветление на таблото,ключа за фарове,ключове за парно ,бутоните на музиката и т.н.Не работят и светлините за паркиран автомобил/леви и десни/ и не се включва зумера че съм си забравил фаровете.
погледнах предпазителите за габаритите/тези по 7.5А/но бяха здрави ,а и шанса да изгорят двата е равен на 0...
та въпроса ми е...
Някой има ли идея какво да търся?
Има ли реле за тези неща и ако да...кое е?
Може ли драмата да е в ключа и как да разбера какво точно ми има,че да го оправя?
Ако няма къде да отидеш,ела на себе си:)

momo76

Интересно. Доколкото видях по схемите габаритите и осветлението на таблото са на отделни предпазители. За всеки случай виж предпазителя за габаритите който е при двигателя F10 ако не се лъжа. Най добре прегледай всички предпазители (под волана и при двигателя) и ще изкочи кой е изгорял.

senatora

предпазителите за габаритите са 2 вътре под таблото и са здрави :'(
проблема най-вероятно е другаде
а ако са предпазители,то трябва да са изгорели 3 или 4 едновременно
почти невъзможно

Иван Вълков

Да не е изгорял някой от високомощните предпазители. Намират се в двигателният отсег, до батерията. Изведнъж да изчезнат толкова много неща само на тази мисъл ме навежда. Представляват кубчета с прозрачно капаче за да се вижда дали са здрави. Сменят се като се издърпва цялата рейка( състой се от три предпазителя) и после се равиват двете болчета отляво и дясно на самият бушон. След това го издърпваш и сменяш.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

senatora

Аз гледах какво пише по схемите,но не видях някой от тях да е за това,но ще ги погледна след работа...
не че е фатално и така,ама е много неприато
на музиката свети само дисплея а бутоните НЕ/нали са вързани със осветлението на таблото за да се намаля светлината.../
ако не постигна успех...утре свалям ключа

mirohristov

Провери самата "врътка" която регулира осветлението на таблото и т.н. Мой колега имаше същия проблем , след като свалихме ключа се видя, че се е разпоил единия накрайник. Запояване и всичко е ок.  (fri)
PS Едно замерване на ключа и потенциометъра няма да ти е излишна ;)
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

senatora

В неделя ако е хубаво времето ще се занимая с ключа,че до тогава съм нонстоп на работа  :'(

ivopolr

И как се разреши проблема, че ми се появиха абсолютно същите симптоми.

locke

Цитат на: ivopolr в 25 Ноември 2017 17:00:24
И как се разреши проблема, че ми се появиха абсолютно същите симптоми.

Бушон или нов ключ за фарове  ::)

Иван Петров

Здравейте, дали някой може да ми каже каде бих могъл да намеря в София, втора ръка или нова фасунга за стоп (десен) на форд фокус хечбек, 2000 година, 1.6 бензин. Ще бъда много благодарен ако някои може да ми даде конкретна информация.