Проблем с габаритните светлини на МК4

Започната от Lordlong, 07 Февруари 2017 18:44:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Lordlong

Здравейте,от известно време не ми светят габаритните светлини от дясната страна,отпред и отзад.Крушките са здрави.Предположих че може да е предпазител но във всички схеми с предпазители(три на брой,една при двигателя една под жабката и една в багажника) не намирам бушон за габарити или изобщо за фарове.Интересното е че като натисна спирачка светва предния габарит който по принцип не работи .Някой има ли идея какво може да е??

jo_jo

Кабели даващи на късо ? Имах подобен проблем с друга кола, при натискане на спирачки се заключваше и се оказаха кабелите в маншона на багажника.

Mondeicho

Трябва да има бушон за тях, но мисля, че не е това причината. След като ти светва при натискане на спирачката предполагам, че имаш проблем някъде по кабелите. Пробвай да поразмърдаш сноповете около предния фар и задния стоп за да провериш дали няма да има промяна. Някъде дава на късо както е предположил колегата след като ти прави така...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

topgancho

А дали си сменял скоро някакви крушки.Имах случай от грешна крушка (с грешна пъпка ) ми обърка всички светлини по колата.
Веселин Георгиев

Septerra

И при мен така стана - при смяна на крушка нещо не сложих новата както трябва и в последствие всички от съответната страна изгаснаха. Загасих светлините, сложих правилно крушката, пуснах пак и всичко работеше.

Lordlong

Благодаря за отговорите ,но май ще трябва да я закарам на сервиз :( Рових по кабелите сменях крушки и каквото се сетих но без успех,така и не открих кои бушони са за фаровете и габаритите.Никъде в книжката не открих да има отделен бушон за тях.

Lordlong

Днес бях в сервиза и вече всички светлини са наред,когато попитах за причината се оказа че бил някакъв модул за управление или нещо такова (толкова успях да разбера с първобитния ми  немски ) но до колкото разбрах за фаровете и габаритите няма предпазители и поради тази причина не съм ги открил :) .Не ми стана много ясно дали откачайки акумулатора са рестартирали модула и така са го оправили или самия модул се намира под акумулатора  :) ... но какво да се прави като науча езика ще ми се изяснят нещата :) още веднъж благодарности на всички отговорили по темата.