Фокус мк3 с лош дизайн! Ще изгние ли?

Започната от ZhivkoZ, 14 Февруари 2017 18:33:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ZhivkoZ

Досега карах пак Фокус но мк1 1.8 дизел. Колицата служи вярно с разни малки проблеми и стандартните й болежки но доста остаря и мисля че не е тайна за никой че почна да ръждясва почти навсякъде. Ръждясват първите фокуси и това е.

Колата ми сега е Фокус 3 пак комби. Откакто съм я взел отзад нещо вибрираше и бръмчеше и установих че е нещо по пласмасите и тръгхах да разглобявам и подпъхна че ме изнервя страшно. В снимките ще видите какво видях и аз. Пластмасата е сложена без нищо защитно към ламарината и бели боята. Страшна инженерна глупост!!! Сложих му малко изолирбанд и го сглобих ама ме притеснява да не прогние там и да стане като стария фокус. Да мажа ли с нещо примерно боя някаква? Ще изгние ли?

viceroy

Това къде е на колата? Надали е така фабрично. Иначе е хубаво да се боядиса.

ZhivkoZ

Отзаде на капака където е емблемата има пластмаса между стоповете. Така е - нищо не е предвидено за там!

edinak

мога да кажа смело че мк2 ръждясват мн повече от мк1. моя е мк1 и е на 17 години и баш от изгнило не се оплаквам грам.

Alexi

по принцип от боята и лака при Форд има доста какво да се желае - лака е изключително тънък и мек ,боята е някакъв слой който е микрони според мен

viceroy

За лака не знам, аз моя съм го напълнил в кухините с waxoyl, което е вид парафин с преобразовател в него. Не е като обикновения консервант за кухини и може да бъде нанасян и отдолу по пода, отдолу под калниците, в задния капак и вратите освен в праговете. Има английски на 2-3 фирми и шведски такъв мисля. Същото съм го тествал на още 2 коли които нямат добра корозионна защита и е ефективно 4-5 години след което се нанася пак. (ако до тогава не си продал колата която ще е без видими ръжди до този момент) Нагрява се и се нанася с пистолет за шегрен. Едно време това се е правило с изгоряло масло, но не е хубаво защото разяжда лака и разни гумени и други материали по колата. Колко е изгнила една кола зависи от това дали е имало удари, дали се кара зимата и дали се мие от лугата чат пат, често ли се кара и още фактори освен защитата.