Филтър с активен въглен?

Започната от ZhivkoZ, 14 Февруари 2017 18:22:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ZhivkoZ

Визуално може ли да се различи обикновен филтър от този с активен въглен? За филтъра на купето става въпрос. Питам че по магазините крайно различни цени ми обявяват за такива с активен въглен и все пак да съм подготвен ако ме баламосват.

yumyum

Да. Този с въглен си изглежда тъмно сив заради него.Ако е без то си е чисто бял.Няма как да ги объркаш двата.И по добре си вземи по скъпия,спира миризмите но не на 100% докато обикновенния нищо не спира освен прах.

infomar

Може ли да се рециклира в домашни условия?
.....прахосмучене, пране.... ::) и как се разбира че е за смяна - щото един кара колата си в София а друг под чистият планински въздух... :-\

Alexi

търпи едно изпиране ако ти се занимава ,при което въглена отива в канала обикновено ,после си го ползваш като обикновен филтър докато се запраши пак и го хвърляш .. повечето изглеждат ето така ,сивкави и мъхести:

ZhivkoZ

Благодаря много! То значи доста елементарно и веднага ще се познаят!

ekstremniat

Цитат на: infomar в 15 Февруари 2017 12:35:24
Може ли да се рециклира в домашни условия?
.....прахосмучене, пране.... ::) и как се разбира че е за смяна - щото един кара колата си в София а друг под чистият планински въздух... :-\

Хахахах нали е 30 лева колега.Колко ще спестите от РЕЦИКЛИРАНЕ на този филтър.Освен повече да ви се потят стъклата и да ви мирише на казармрмено спално друго пестене не се сещам.Ако не можеш да си го намериш на прилични пари кажи ще ти го взема с 30 процента отстъпка от техко.

ekstremniat

16.46 лева е на купърфиам с активен ВЪГЛЕН за твоя фокус.Освен като го прахосмучеш и изпереш да ти върне парите друго не се сещам.

sa6ster

Мен пък там дето си сменям маслото от 7-8 години на всичките коли до сега ме изненадаха, че за фокуса нямали с активен въглен.. та сега съм с хартиен.. и на следващата смяна, която наближава вече се чудя дали аз да им нося един.. че дали ще дам 20 или 30 лв за филтъра е все тая.. ама поне да върши малко повече работа.