Въвеждане на данни за нов акумулатор - Форд Фокус МК3

Започната от shmud, 20 Декември 2016 11:03:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

shmud

Здравейте ,

Нов потребител съм , надявам се съм оцелил раздела :)

Наложи се да сменя акумулатора на колата- Форд Фокус комби 2011 1.6 TDCi 115 к.с. , човека който го сложи ми каза че трябва да отида при някои който прави
диагностика и изчиства грешки за да въведе характеристиките на новия акумулатор. Звъннах на няколко сервиза които ме пренасочиха към потребители във форума но като нов потребител немога да им пратя лични съобщения , затова пиша тук.

Поздрави.

Pyrhel

А защо трябва да сменяш настройките, не зарежда добре?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

nixel

За алтернатора има настройки, ама за акумулатор за сефте чувам. Даже не виждам какво може да и се настройва на една батерия дори и да не е същия капацитет.

shmud

Честно казано и аз не съм наясно, каза че напрежението на празен ход е малко високо към 15V , и трябвало да се регулира от компютъра . Незнам колко има смисъл да се занимавам с това.

Alexi

при много коли се настройва и то от години го има като опция с цел оптимално зареждане

Mondeicho

Да, но въпросът е дали при този модел на Форд има такава настройка? Някой ако го е правил да помогне ...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

nixel

Цитат на: shmud в 20 Декември 2016 20:38:16
Честно казано и аз не съм наясно, каза че напрежението на празен ход е малко високо към 15V , и трябвало да се регулира от компютъра . Незнам колко има смисъл да се занимавам с това.
Ако е над 14.8 си е притеснително. Нормите са между 13.5 до 14.8 V. Зависи колко смарт ти е зареждането и климатичните условия.

Alexi

множко е да ,но първо смени мултицета че има разни неточни китайци от тях .. това е нова машинка едва ли е за ремонт нещо не ми се вярва и да има опция да си инсталираш акумулатора

shmud

мда , днес го измерих с друг мултицет и беше 14,7 В, май няма да се наложи да се занимавам .

mimo1975

Не се настройва нищо . Прави се ресет на сензора за мониторинг на акумулатора . Той се намира на минусът на АВ , а алтернатора  зарежда с различно напрежение в зависимост от нуждите на АВ , от 12,2 до 15 V има моменти и в които не зарежда . Ресета се прави при смяна на акумулатора за да се изчисти паметта на сензора .

1. Дай на контакт
2. включи на къси
3. пусни халогени - 5 пъти/задни/ -КАТО ЗА ЕДИН
   ПЪТ СЕ СМЯТА ЕДНО НАТИСКАНЕ ,1- ВКЛЮЧВАШ , 2-ИЗКЛ.
   3-ВКЛ. 4-ИЗКЛ , 5-ВКЛ.

4. пусни авариини 3 пъти/1-ВКЛ. , 2- ИЗКЛ.
   3-ВКЛ.

ОСТАВЯШ ГИ ВКЛЮЧЕНИ И ЧАКАШ 10-15 СЕКУНДИ БЕЗ ДА
   ПРАВИШ НИЩО . ЛАМПАТА НА АКУМУЛАТОРА ТРЯБВА ДА
   ПРЕМИГНЕ 3 ПЪТИ . НУЛИРАНЕТО Е ГОТОВО !

!!! ВСИЧКО ТОВА ТРЯБВА ДА СТАНЕ ЗА 10 СЕКУНДИ !!!

Копирам ти го така както съм си го записал .
http://ffclub.ru/topic/264312/jump_240/?pid=15126891#entry15126891 !!!!!!!!!!!!!
My Link
https://www.drive2.ru/l/2250414/
Ето и малко инфо от Руски форуми .

shmud

@ mimo1975 - мерси много , утре по светло ще го пробвам!

Mondeicho

Добре, че ги има братушките да помагат в затрудненията ::)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

redchampions

Този ресет прави ли се на Focus 2/Focus C-Max?

Не че се заяждам, но днес или утре ще сменям акумулатора   ^-^

mimo1975

stoianmitkov

А как се разбира дали има сензор на минуса или няма.Какво трябва да се гледа?
Ford Focus C-MAX 2005г. 1.6tdci 109к.с.

redchampions

На минусовата клема трябва да има букса и оттам да излиза някакво по-тънко кабелче за към компа.

mondeoto

Как изглежда този сензор? Може ли някой да сложи снимка? Благодаря предварително!

mimo1975

Това е минусовата  клема на нея има малка кутийка с букса !