Заслужава ли си тази кола? Фокус 2002

Започната от stoev_ivo, 06 Април 2017 18:40:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

stoev_ivo

Здравейте ,бих искал да попитам за вашето мнение ,защото не зная как ли да постъпя.
Става въпрос ,че съм в огромна дилема дали да закупя Форд Фокус комби 2002/2003 (незнам точно) ,1.6 101коня ,газ/бензин ZETEC евро3(пише в талона) момчето казва ,че е с всички екстри за годината. И тук идва дилемата момчето ,които го продава ми е колега и ми казва ,че колата харчи масло около 1/2л на 1000км.Чува се и леко тракане в горната част на двигателя и би ми го дал за около1500лв в това състояние ,като казва ,че не е ходил на майстор за установяване на проблема и ми обеща да ми даде колата аз да отида на такъв (така аз му предложих). Бихте ли споделили вашето мнение ,дали да взема колата и да дам около 500лв за отстраняване на проблема ,що за стока са точно този модел ,ако се оправи дали скоро пак може да възникне същия проблем ,каква ли е според вас същността на проблема ,колко ли ще  ми струва ? Потърсих във форума ,но не намерих конкретна тема.Много благодаря за мненията ви !!!

Alexi

иди виж кво ще ти каже майстора и си прецени .. може да е гумички ,а може и да е много износен мотора и да е за основен ремонт което няма да е 500 лв а по скоро 1500

blacklaiting

Съгласен съм с колегата. Виж какво ще ти каже майстора. С този мотор аз имам разход на масло около 300гр на 5-6000км ( взех колата,смених маслото, минал съм толкова и толкова съм долял)

andi

карам същия мотор ,нямам никакви проблеми с разхода на масло,обърни внимание,че може и да не е толкоз незначителен проблема

stoev_ivo

Колеги как мислите дали за да се установи реалния проблем ще се наложи да се разглобява колата или проблема може да се установи като я види някой майстор без да я разглабя.

ivchotr

Този ще трябва да е екстрасенс.
За да се придобие някаква представа за възможния проблем, ще трябва най-малкото да се измери компресията в цилиндрите.

Revell

До колкото знам Zetec-S 1.6 не пригоден за ремонти, като долницата е капсалована. Ако го пие маслото от горе - се ремонтира, но отидеш ли на сегменти - направо друга долница.

stoev_ivo

Мерси за съветите колеги! Бихте ли ме посъветвали към коя година ,какъв двигател и т.н. да се насоча ,само да е бензинов?Отново благодаря за компетентните мнения!

Revell

Имам опит със Zetec-E 2.0 и мога да твърдя че двигателя е доста добър и устойчив, за разлика от 1.6 S версията се разглобява. Слагат го в първия Фокус и фейслифта му. Duratec не съм карал, но някой колега може да сподели...