проблем - стартиране на двигателя

Започната от hienata76, 20 Февруари 2017 10:47:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hienata76

Привет. Направо на проблема.  ???
Когато дам на контакт и следващото положение е запалване, не се случва нищо ,трябва да върна ключа и след това пали от раз. Преди ми е правило така,но като задържа ключа запалва с секунда закъснение и не му обръщах внимание. Има дни, седмици без проблеми. Какво се случва?

teoto

Провери си кабелите на стартера и самия стартер, ако не е там - клемореда на контактния ключ

hienata76

Вчера се качих в друг фокус и ми направи впечатление стегнатото влизане на ключа в патрона,а на моя все едно в кюнец влиза. Може ли там да е  проблема ?

teoto

Отзад клемореда се върти от патрона. Може и да е избушен (да въртиш с отвертка), клемореда здрав ли е ще запали. Провери ли стартера и кабелите? Аз имах същия проблем и се оказа кабела на шалтера.

G_o_c_e_v

Рейнджъра е същата работа, паля го с пиниз. Проблема е в клемореда, но ще го правя, когато спре да пали от ключа.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

viceroy

този проблем не е за подценяване не го отлагайте защото може да си останете на пътя, патронника се износва и може да не може да се отключи волана, клемореда пък му нагарят контактите.